7 tips voor het decoreren van een interieur met hoge plafonds

Bij Roomed zijn we gek op huizen met hoge plafonds! De prachtige lichtinval door de grote ramen en de hoogte zorgen voor een heel ruimtelijk gevoel. Maar we weten ook dat het lastig kan zijn om een interieur met een hoog plafond gezellig te maken. Door de hoogte kan een ruimte nog weleens kil en sfeerloos zijn. Daarom geven we je in dit artikel zeven handige tips voor het inrichten en stylen van een ruimte met een hoog plafond.

Is jouw huis niet gezegend met een hoog plafond en zou je juist wel wat meer hoogte willen creëren? In dit artikel vind je tips voor het faken van een hoog plafond. Want met een beetje slimme styling kun je een ruimte veel hoger laten lijken.

hoge plafonds

hoge plafonds

Bron: Beeldpunt

1. Maak het plafond donkerder

Met een licht plafond lijkt de ruimte nog hoger en dat wil je juist niet. Kies daarom voor een donkere kleur. Zo creëer je een knussere sfeer doordat het plafond optisch ‘verlaagd’ wordt. Je hoeft het plafond niet zwart te schilderen, maar wel in een donkerdere tint dan de muren. Wil je de ruimte optisch nog lager maken? Verf dan het bovenste stuk van de muur in dezelfde kleur als het plafond.

hoge plafonds

hoge plafonds

hoge plafonds

hoge plafonds

2. Ga voor grootse verlichting

Verlichting is heel belangrijk en vooral wanneer je een hoge ruimte iets lager wilt maken. Je hebt genoeg ruimte, dus maak daar gebruik van. Ga voor een opvallende en grote lamp. Zo maak je echt een statement en vul je de lege ruimte. Bovendien voegt een grote lamp ook veel warmte toe aan je interieur. Hang de lamp extra laag, zo lijkt de ruimte minder hoog.

hoge plafonds

hoge plafonds

3. kunst

Als je een hoog plafond hebt, is kunst geen optie maar een must. Het zorgt voor afleiding en voegt karakter toe aan de ruimte. Werk vooral ook de hoogte in door van jouw muur een echte art wall te maken. Zo betrek je het plafond meer bij de rest van het interieur, waardoor de hoogte van het plafond minder opvalt. Met XXL-kunst benut je de ruimte goed en krijg je zeker een spectaculaire look.

hoge plafonds

hoge plafonds

hoge plafonds

4. Houten balken

Houten balken tegen het plafond voegen persoonlijkheid en sfeer toe aan een ruimte. En daarvoor hoef je helemaal geen oud huis voor te hebben. Juist in een nieuwbouwhuis voegen houten balken karakter toe. Ongeschilderd creëren de balken een landelijke of industriële uitstraling. Verf je ze bijvoorbeeld wit, dan krijgt het interieur een strakkere look.

hoge plafonds

hoge plafonds

hoge plafonds

5. Ga de hoogte in

Het voordeel van een hoog plafond is natuurlijk dat je flink wat ruimte hebt. Maak daar dus ook gebruik van. Een kastenwand tot aan het plafond is ideaal, omdat je heel veel opbergruimte creëert en het plafond verbonden wordt met de rest van het interieur. Het is slim om de belangrijkste spullen laag te plaatsen. Met een trapje kun je bij de dingen die je niet zo vaak gebruikt.

hoge plafonds

hoge plafonds

6. Lange gordijnen tot op de vloer

Om een ruimte met een hoog plafond huiselijker te laten voelen zijn gordijnen een goede optie. Gordijnen zorgen namelijk niet alleen voor privacy, maar voegen ook vooral veel sfeer en warmte toe. Laat de gordijnen wel helemaal op de grond vallen voor een stijlvolle look.

hoge plafonds

Bron: Decoist

hoge plafonds

hoge plafonds

Bron: Brit + Co

7. Een opvallend plafond doet wonderen

Een hoog plafond is echt iets waar je blij mee kan zijn. Daarom moeten we vooral niet vergeten dat we van het plafond best een eye catcher kunnen maken. Benadruk het plafond door het te versieren met prachtige ornamenten of klassieke lijsten. Wil je jouw plafond echt laten shinen? Schilder het plafond dan in een opvallende kleur voor maximaal effect!

Heb je thuis een keuken met een hoog plafond. Bekijken dan even onze styling tips voor een keuken met hoog plafond.