Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 14 sep 2018

7 tips voor een tijdloos interieur

Als je trendgevoelig bent (lees: als je alles wil hebben wat je ziet), dan kan je interieur al snel een zware last zijn voor je portemonnee. Een tijdloos interieur daarentegen gaat een heel mensenleven mee. Het verveelt niet, het raakt niet uit de mode en het is de perfecte basis.

Wij geven je zeven tips om deze stijl zelf toe te passen. Enjoy!

1. Houd het persoonlijk

Tijdloos betekent niet dat alles strak, clean en saai moet zijn. Het hoeft geen interieur uit een boekje te worden, want het blijft jóuw thuis. Maak je interieur daarom af met persoonlijk items. Hierbij is de kans veel kleiner dat je ze na een paar jaar zat bent!

2. Neutrale kleuren

Je hoeft niet alle muren wit te verven, maar kies wel voor neutrale kleuren. Dit is een goede basis voor de rest van je interieur. Een knalrode muur lijkt nu leuk, maar is heel trendgevoelig en de kans is groot dat je met zo’n uitgesproken kleur op de muur volgend jaar weer toe bent aan iets anders. Daarbij komt dat de rest van je interieur altijd zal moeten aansluiten op die ene keuze.

Benieuwd naar een voorbeeld van een huis met veel natuurlijke tinten? Bekijk dan even deze binnenkijker!

3. Klassieke items

Echte klassiekers gaan nooit vervelen. Investeer in een mooi meubelstuk dat je over vijftig jaar nog steeds mooi zult vinden. Dit zijn vaak spullen met een redelijk prijskaartje, maar ze zijn de investering waard! Zeker omdat je uiteindelijk misschien nog wel goedkoper uit bent met de aanschaf van één designer item waar je helemaal weg van bent, dan elk seizoen een nieuw meubel aan te moeten schaffen.

4. Strakke lijnen

Zorg ervoor dat je interieur één geheel blijft en wordt verbonden door strakke lijnen. Patroontjes, stoelen met frutsels en kasten vol accessoires zijn leuk, maar kun je in een tijdloos interieur het beste vermijden.

5. Favorieten

Spullen waar jij waarde aan hecht of gewoon heel erg mooi vindt en altijd al hebt gevonden, moeten natuurlijk een plekje in jouw interieur krijgen. Let wel op: hiermee bedoelen we dus níét elke impulsaankoop die je doet. We doelen op die ene versleten kist die je kreeg van je oma waar je al van kleins af aan verliefd op was.

6. Investeer

Natuurlijk, ook wij hebben een zwak voor budget items, maar goedkoop blijft duurkoop. Investeer daarom in belangrijke dingen, zoals een mooie bank en een comfortabel bed. Als het langer meegaat, haal je het geld er ook weer uit. Heb jij je oog laten vallen op een prachtig designeritem? Spaar daar dan voor, want van een goedkoper alternatief krijg je vaak naar verloop van tijd toch spijt – en dan haal je alsnog je eerste keus.

Waarom een design knock-off zoveel minder leuk is dan the real deal

7. Accessoires

Als je een bepaalde kleur, patroon of materiaal graag aan je interieur wilt toevoegen, doe dit in een tijdloos interieur dan met accessoires. Deze kun je gemakkelijk wisselen en het zijn geen grote investeringen (voor als je nu denkt niet te kunnen leven zonder een trendy grafische print).

Binnenkijken bij prachtige, tijdloze interieurs:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 tips voor een tijdloos interieur
Sluiten