Hannah Westra
Hannah Westra Tips 10 sep 2015

7 tips voor een levendiger interieur

Houd je net als wij van mooie witte interieurs, maar mis je soms wat levendigheid? Door kleine dingen aan te passen of toe te voegen aan je interieur, creëer je heel gemakkelijk meer dimensie. Zo krijgt je inrichting meteen een boost zonder dat het teveel geld kost.

Om je een beetje op weg te helpen geven we je zeven tips voor een levendiger interieur. Door deze kleine veranderingen voel je je direct nog meer thuis!

1. Planten

Planten zijn ideaal om je interieur wat levendiger te maken. Wil je meer textuur? Kies dan voor planten die wat ruwer zijn en uitsteken, zoals vetplantjes. Yay for cactuslovers! Vind je het toch enigszins saai om de planten gewoon neer te zetten? Check dan even deze drie ideeën om op een andere manier te decoreren met groen.

2. Vaas met relief

Ben je niet zo van de planten maar wel van bloemen? Ook dat zorgt voor levendigheid. Kies voor een vaas met tof relief om je interieur nog net even die extra boost te geven. Geen zin om veel geld uit te geven aan een mooie vaas? Met dit papieren omhulsel creëer je een unieke vaas die je gewoon kunt hergebruiken. Ideaal!

3. Onbewerkt hout

Tot onze grote vreugde zien we steeds meer onbewerkt hout terug in huis. Met dit natuurlijke product creëer je heel makkelijk meer diepte. Maak bijvoorbeeld met zelfklevend hout een tof hoofdbord voor in de slaapkamer, of maak een salontafel van pallets.

Bron: H&M

4. Gebreide plaids

Plaids zijn niet alleen heerlijk als het weer wat kouder wordt, ze frissen je bank ook binnen een handomdraai weer op. Kies voor een gebreide variant of een plaid met een kek printje. Leg verschillende mooie kleden op bed, of hang ze nonchalant over de bank.

5. Manden

We kunnen ons voorstellen dat je bij het horen van ‘manden’ niet meteen enthousiast wordt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer hippe manden die wél tof in je interieur staan, zoals deze low-budget stoffen varianten. Hou je meer van stoer? Kies dan voor een mand van staaldraad. Die kun je trouwens ook heel leuk zelf maken! Deze manden staan niet alleen tof, maar zijn ook ideaal om bijvoorbeeld tijdschriften of plaids in op te bergen.

6. Kleedje aan de muur

In Amerika is het een enorme hype om zelf kleedjes te weven en die vervolgens aan de muur te hangen. Vind je het idee leuk maar heb je geen tijd om zelf aan de slag te gaan? Gelukkig zijn er ook simpelere oplossingen. Een kleed op de vloer lijkt vanzelfsprekend, maar je kunt een tapijt ook best aan de muur hangen. Dat geeft een speels effect zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Ideaal!

7. Origami

Origami zorgt letterlijk voor een vouw in je interieur. Het geeft, net zoals een tapijt aan de muur, een speels effect dat je heel makkelijk zelf kunt creëren. Dat kan bijvoorbeeld met toffe plantenpotten, zoals deze die meegroeit met je plant. Of wat dacht je van deze toffe lamp? Wil je zelf aan de slag? Dan is het voorbeeld op bovenstaande foto ook een super leuk idee!

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
7 tips voor een levendiger interieur
Sluiten