Maartje Wieling
Maartje Wieling Tips 21 september 2016

7 tips voor een restyling die ook op lange termijn mooi blijft

Als je je interieur een goede restyling wilt geven of gaat verbouwen, dan moet je veel verschillende keuzes maken en op van alles letten. Het kan soms best lastig zijn om alle elementen goed op elkaar af te stemmen en daarnaast is zo’n make-over vaak een investering. Zorg er daarom voor dat je interieur ook op lange termijn mooi blijft en dat het nog steeds naar je smaak is over een tijdje. In dit artikel lees je hoe je dat voor elkaar krijgt!

Bron: Alvhem

1. Duurzame finishing touches

Als je kiest voor finishing touches die een betere kwaliteit hebben en dus langer mee gaan, zul je meer van je ruimte genieten en het scheelt je ook nog eens veel geld. Natuurlijk moet je eerst wat dieper in de buidel tasten, maar je zult op lange termijn meer plezier hebben van je aankopen en ze niet of nauwelijks hoeven repareren.

2. Een neutrale kleur op de muur

Ga voor een neutrale kleur op je muur. Natuurijk verandert je smaak van tijd tot tijd en vind je telkens weer iets anders mooi, maar als je in de basis voor een neutrale kleur kiest, zul je hier waarschijnlijk minder snel op uitgekeken raken. Felle kleuren kunnen spannend zijn in het begin, maar deze zijn automatisch meer uitgesproken en dus zul je er ook sneller genoeg van krijgen.

Lastig om een keuze te maken qua verf op de muur? Lees deze tips om de juiste kleur te kiezen waar je lang blij mee zult zijn.

3. Zorg voor veel ramen

Ga je naast restylen ook verbouwen? Bekijk dan of je meer daglicht kunt creëren met extra ramen, een serre, dakkapel of dakraam. Daglicht doet de ruimte en de mens altijd goed: het maakt de kamer ruimtelijker en geeft energie.

4. Beperk gadgets

Die supersonische TV aan de muur was vijf jaar geleden misschien leuk en vernieuwend, maar inmiddels niet echt meer. De technologie verandert tegenwoordig zo snel! Velen kijken niet eens meer TV, maar bekijken hun favoriete shows en series on demand, op de laptop of tablet. Wil je een tijdloos interieur? Pas de indeling van je woonkamer dan zeker niet aan op de TV!

5. Breng kleur aan door middel van accessoires

Dit punt spreekt voor zich: accessoires zijn vele malen makkelijker te verwisselen dan vaste meubels of de verf op de muur. Als je de basis neutraal houdt kun je altijd variëren met details. Voor een lesje kleur toevoegen met accessoires kun je ook deze binnenkijker even checken!

6. Kies de classics

Er is een zekere reden waarom bepaalde items een classic worden en andere weer niet. Er moet iets in het design zitten dat generatie na generatie mooi blijft – terwijl verschillende trends de revue passeren. Vaak passen de classics in bijna elk interieur en zijn ze erg veelzijdig. Dat is precies wat je nodig hebt voor een tijdloos interieur!

Benieuwd wat voor design objecten we bedoelen? Bekijk dan onze Interior Icons!

7. Houd het functioneel

Zorg dat je genoeg opbergruimte hebt, dit komt áltijd van pas. Zorg ook vooral dat je indeling functioneel is en dat je hier en daar ‘lege’ ruimte overhoudt. Haal je stylings lesjes bijvoorbeeld uit dit functionele appartement in Sydney!

Reageer op artikel:
7 tips voor een restyling die ook op lange termijn mooi blijft
Sluiten