Hannah Westra
Hannah Westra Tips 25 aug 2015

7 tips om school mee naar huis te nemen zonder dat het saai wordt

De zomer is helaas bijna weer voorbij en dat betekent voor veel mensen dat het weer tijd is om in de boeken te duiken en terug te keren naar de schoolbanken. Hoewel dat absoluut niet onze favoriete plek is om te verblijven, is dat oude stoffige schoolgebouw wél een inspiratiebron voor de inrichting thuis.

Wij geven je zeven tips en inspiratie om dat nostalgische schoolgevoel terug te laten komen in je interieur.

1. Turnpaard

Let’s get physical! Ken je het turnpaard nog? Dat grote leren ding waar je tijdens gym overheen moest springen op school. Bespaar je de schaafwonden en zweetlucht, want zo’n paard staat ook gewoon leuk in je interieur. En pluspuntje: doordat de benen van het paard vaak in- en uit kunnen schuiven is het een ideale extra zitplek. En daar hoef je in dit geval niet per se je sportieve kloffie voor aan te trekken! Ben je al overtuigd?

2. Kaartenbak

Als je de tijd voordat computers normaal waren nog hebt meegemaakt, herken je deze kast waarschijnlijk wel. Een kaartenbak werd gebruikt om informatie te verzamelen en te bewaren voordat onze digitale alleskunner bestond. Niet heel handig door de kleine lades, maar wij vinden het vooral een erg mooie eyecatcher voor in huis!

3. Klok in schoolstijl

Het voelt alsof de tijd wel tien keer zo langzaam tikt terwijl je onderuitgezakt op het schoolstoeltje probeert om je aandacht erbij te houden. Nu missen we die klok weleens als het weer eens lijkt alsof de tijd razendsnel gaat. Om dat nostalgische gevoel van een oneindige middag in de schoolbanken te herleven, hoef je alleen maar zo’n soort klok op te hangen om er af en toe even naar te kunnen staren. Liever de tijd wegkijken op een iets modernere klok? Met deze klokken blijf je bij de tijd.

4. De schoolbanken in!

Ze zijn al langer populair en inmiddels niet meer weg te denken uit onder andere Scandinavische interieurs, maar ze blijven dan ook erg tof! De oude schoolstoeltjes van vroeger. Ga terug in de schoolbanken en geef je interieur een industriële look!

5. Kluisje

Lockerkasten zijn allang niet meer om je schoolboeken uit die veel te zware rugzak in op te bergen, ze werken ook prima in je interieur. Gebruik een lockerkast bijvoorbeeld als servieskast in de keuken of als garderobekast in de slaapkamer. Je koopt een locker tegenwoordig gewoon bij de bouwmarkt of op een antiek markt!

6. Wereldbollen

Haal je geografische geheugen op terwijl je de wereldbol nog een extra zwaai geeft. Topografie is nog nooit zo leuk geweest! Natuurlijk willen we best graag echt onze koffers pakken, maar een rondje om de wereld terwijl je thuis op de bank zit is ook niet verkeerd.

Bron: www.pexels.com

7. Oude schoolboeken in de boekenkast

De geur van bladzijden vol geschiedenis en mooie oude prenten. De al minstens zo mooie boekenkaften stelen zeker de show in jouw interieur!

En wat dacht je van overnachten in een echt oud schoolgebouw? Hier kan het!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 tips om school mee naar huis te nemen zonder dat het saai wordt
Sluiten