admin
admin Wooninspiratie 25 jun 2014

7 tips om je woonkamer gezelliger te maken

De woonkamer is vaak toch dé plek waar jij met je gezin zit en gasten ontvangt. Een goede sfeer is hier dus erg belangrijk. Mist die van jou de nodige gezelligheid? Volg dan deze 7 tips op!

Bron: Flickr

1. Positie van het meubilair
Het is veel gezelliger om de meubels naar elkaar te richten, zodat de mensen elkaar ook aan kunnen kijken wanneer ze zitten. Iedereen kent het ietwat sullige kringetje wel dat vaak gemaakt wordt tijdens verjaardagen – je kunt ervan zeggen wat je wilt, maar een cirkel helpt vaak wel. Zorg er in ieder geval voor dat niet de tv het middelpunt is. Plaats de stoelen en bank(en) ook niet te ver van elkaar. Je wilt niet dat je gasten naar elkaar moeten schreeuwen.

2. Het soort meubilair
In de ene stoel zak je diep weg, terwijl de andere je een kop groter lijkt te maken. Stem dit dus op elkaar af. Als iedereen op een bepaalde hoogte zit en jij nestelt je als enige in een loungestoel, dan kun je je buitengesloten voelen.

Bron: Pinterest

3. Blokkeer het uitzicht niet
Zo’n grote vaas staat prachtig op de tafel, maar als je gasten hebt en ze kunnen elkaar niet zien dan is het een minder goede keuze. Laat de tafel in het midden dus vrij (hapjes mogen uiteraard wel), zodat iedereen oogcontact met elkaar kan maken.

4. Decoraties
Dat je het uitzicht vrij moet laten, betekent niet dat je niet mag decoreren. Bloemen en accessoires geven juist sfeer – maar let erop dat ze dus op de juiste plaats staan.

Bron: Trettien

5. Het licht
Een felle lamp die recht in je ogen schijnt vindt niemand fijn. Bovendien, gedimd licht zorgt voor een aangename sfeer en laat mensen eerder op hun gemak voelen. Plaats kleine lampen of kaarsen op het dressoir of de vensterbank.

6. Muziek
Een muziekje op de achtergrond voorkomt ongemakkelijke stiltes en zorgt voor een constante sfeer – maar let erop dat je de muziek niet zo luid zet dat het storend wordt.

7. Kussens
De hele avond op een hard houten krukje zitten gaat op een gegeven moment pijn doen. Zorg daarom voor voldoende comfortabele zitplekken en kussens.

Reageer op artikel:
7 tips om je woonkamer gezelliger te maken
Sluiten