Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 9 okt 2015

7 slimme tips voor een mooie walk-in closet

Een walk-in closet is sinds de serie ‘Sex and the City’ de droom van elke vrouw (en man). De serie is allang gestopt, maar toch denken we nog vaak terug aan die mooie inloopkast van hoofdpersonage Carrie Bradshaw. Elke aflevering haalde ze daar de mooiste creaties uit om daarmee rond te paraderen in het prachtige New York. Telkens als Carrie haar handen liet glijden langs alle perfecte hangers of een van haar nieuwe aankopen op de steeds groeiende stapel schoenendozen zette, maakte ons hart toch echt een sprongetje. Ja, de liefde voor zo’n grote kast gaat behoorlijk diep. Tijd om zelf aan de slag te gaan!

Wij zetten de zeven beste tips voor jou op een rijtje zodat je van jouw extra kamer ook zo’n kleding walhalla kunt maken. Lees snel verder!

Bron: Tumblr

1. Kledinghangers

Deze eerste tip is zo simpel, maar toch heel effectief. Doe al je verschillende plastic kledinghangers de deur uit en koop daarvoor in de plaats mooie houten of metalen hangers. Dit zorgt voor veel rust in de kast en het ziet er meteen netter uit!

Bron: Silk Salt

2. Opbergbakken of manden

Eigenlijk hetzelfde verhaal als hierboven: berg je ondergoed, sokken, accessoires en sieraden op in dezelfde soort bakken of manden.

3. Koop kasten en planken uit één serie

Zo houd je je kast lekker overzichtelijk. En dat kan zelfs met een klein budget! Zo heeft IKEA bijvoorbeeld goede series voor walk-in closets, inclusief planken, schoenenrekken en ophangsystemen.

4. Gebruik kledingrekken

Kledingrekken zijn een leuke en handige toevoeging aan je walk-in closet. Vooral wanneer je het combineert met een paar mooie dichte ladekasten en planken. Een goed voorbeeld van zo’n combinatie is bovenstaande foto.

Je kunt ook een mooi rek maken van een tak, hangend aan het plafond. Bekijk daarvoor deze simpele DIY!

6. Een goede indeling

Een goede indeling is heel belangrijk! Zoek al je kleding en schoenen uit, gooi weg wat je niet meer aan hebt of geef het aan een goed doel. De KonMari methode kan je hier vast bij helpen! Sorteer daarna al je kleding op thema en kleur. Overhemden naast elkaar, spijkerbroeken netjes opgehangen of gevouwen, schoenen op kleur gesorteerd, enzovoorts. Op deze manier heb je ook veel meer inzicht in wat je allemaal hebt!

Bron: Stylizimo

7. Goede accessoires

Behandel je nieuwe kast alsof het je woonkamer is! Gebruik accessoires, mooie lijsten of kunst om de walk-in closet persoonlijk te maken. Waak er wel voor dat het niet té druk wordt, je kleding zal namelijk ook al veel kleur en prints in de kamer brengen! Het is handig om ná het inhangen van al je kleding te bekijken welke hoeken of planken een leuk object kunnen gebruiken.

Bron: Sketch42

Zit je even in een kledingcrisis en heb je meerdere combinaties gepast (en op de grond gegooid) voordat je ‘s ochtends naar je werk gaat? Dat is met een inloopkast geen probleem meer. Hét voordeel van zo’n walk-in closet is namelijk dat je de deur dicht trekt en niemand last heeft van jouw bergen kleding. En dat is misschien wel het allerfijnste aan zo’n extra kledingkamer!

Nog meer slimme tips!

Reageer op artikel:
7 slimme tips voor een mooie walk-in closet
Sluiten