Naomi Pater
Naomi Pater Planten en bloemen 2 mrt 2022

Good to know: deze 7 planten zijn niet giftig voor kinderen en huisdieren

Planten brengen een stukje natuur in je stulpje, zorgen voor sfeer én zuiveren ook nog eens de lucht. Toch moet je in het vervolg goede research doen, want sommige planten zijn giftig en dus gevaarlijk voor kinderen en dieren mochten ze op de bladeren sabbelen.

Om de schade voor te zijn tippen wij je zeven planten die niet giftig zijn voor je mensen- en poezenkids. Dit zal je een hoop stress besparen.

Deze planten zijn niet giftig

1. Bananenplant

Met een prachtige bananenplant verwelkom je een blije nieuwe huisgenoot. Hij is gelukkig niet schadelijk voor kinderen en huisdieren, dus je kunt hem met een gerust hart in de woonkamer laten staan. Geef hem wel regelmatig water en zet ‘m op een zonnig plekje.

2. Parlor Palm

De Parlor Palm is de perfecte keus voor een druk gezin met dieren en werkende ouders. Het is een prachtige langzaam groeiende palm die weinig water nodig heeft en het gelukkigst is op een plek met weinig direct daglicht.

Ook dit exemplaar is niet giftig voor je rondrenende koters en je kitten van twee maanden oud. Dat scheelt dus een hoop zorgen.

3. Het kaaps viooltje

Het kaaps viooltje werd ontdekt in Zuid-Afrika en groeit daar langs de waterkant en tegen rotsen aan. Zijn bijnaam is ook wel de Saintpaulia Ionantha. Het is een lieflijke plant met donzige bladeren die veilig zijn voor jouw kleine ontdekkingsreiziger en jouw nieuwsgierige huisdier.

4. Siernetel

We gaan door naar de siernetel, want ook deze parel is veilig voor je kroost. Hij staat bekend om z’n uitbundige kleuren en tekeningen op het blad. Dit vrolijkt menig huiskamer in een oogwenk op.

De plant heeft wel behoefte aan een lichte plek omdat z’n kleuren dan mooi blijven. Hij houdt zelfs wel van een ochtendzonnetje. Maar pas op met een hete middagzon, die is al snel te heet.

5. De graslelie

In de 19e eeuw kwam de graslelie onze huiskamers binnen wandelen en werd razend populair. De plant staat voor ‘zorg’, omdat hij letterlijk voor je zorgt door de lucht te zuiveren. Hij is één van de makkelijkste planten om te onderhouden, dus je zal er niet veel zorg aan hebben. Ook bij dit exemplaar hoef je niet bang te zijn voor een vergiftiging.

6. Krulvaren

De krulvaren, wordt in de volksmond ook wel de green lady genoemd en is één van de mooiste krulvarens voor in huis. Hij siert iedere ruimte en heeft een helder groene kleur. Voor ouders met kinderen en huisdieren is ook deze prachtige aanwinst veilig.

7. De orchidee

Nog een kleurrijk pareltje uit de plantenfamilie: de orchidee. Vroeger zag je deze vooral bij opa en oma in huis, maar deze charmante eyecatcher is ook tegenwoordig weer hip. Hij is gelukkig ook safe voor de mens en onze huisdieren.

Aha! Dit is dus de reden waarom sommige planten gaten hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Good to know: deze 7 planten zijn niet giftig voor kinderen en huisdieren
Sluiten