Iris Wijnands
Iris Wijnands Opbergen 29 nov 2019

7 geweldige opruimhacks voor rommelige mensen (zoals ik)

Rommelkont lijkt soms mijn tweede naam te zijn. Ik probeer heus een georganiseerd en opgeruimd leven te leiden, maar dat gaat vaak gewoon mis. Daarom ging ik op zoek naar een opruimhack die mij (en jou) kunnen helpen met het opruimen en voorkomen van de rommelige chaos. Goed nieuws: ik vond er zeven!

Iedereen heeft zo’n stoel die bedolven raakt onder kleding, boeken en andere rommel. Het probleem is echter: als de stoel vol is, ruim ik niet op maar leg ik mijn spullen gewoon op de andere drie stoelen, op de tafel en soms zelfs op de kast. Herkenbaar? Tijd om daar samen eens verandering in te brengen.

1. Gebruik mandjes bij de trap

Om ervoor te zorgen dat al deze spullen niet op de verkeerde verdieping blijven liggen, zet ik vanaf nu een mandje bij de trap. Een boven en één beneden. In die mandjes leg ik alle spullen die ik eigenlijk naar de andere verdieping moet brengen.

Wanneer ik naar boven loop, neem ik gewoon het mandje mee. Het andere mandje gaat op de terugweg weer naar beneden. De spullen liggen nu in ieder geval op de goede verdieping. Moeilijkheidsfactor: ik moet mezelf nog even aanleren om de spullen op de juiste verdieping dan ook echt weg te leggen, anders schiet het niet echt op.

2. Zet ook een mandje in iedere kamer

Voor mij werkt het om in iedere kamer een mand neer te zetten waar ik spullen in leg waarvan ik nu even geen tijd of (to be honest,) zin voor heb om het op te ruimen. Ik spreek met mezelf af dat ik de spullen opruim tijdens mijn wekelijkse opruimrondje (die ik eerlijk gezegd soms oversla) én als de mand vol raakt. Zo blijft mijn kamer opgeruimd en is het mandje regelmatig weer leeg.

3. Geef bepaalde items een vaste plek in de gang

Alle keren dat ik dit jaar ergens te laat kwam omdat ik mijn sleutels, OV-chipkaart of portemonnee nog aan het zoeken was, kan ik (helaas) niet op twee handen tellen. Goed nieuws, mede-rommelkonten: ik heb een opruimhack gevonden die dit probleem verhelpt. Geef al deze belangrijke ‘ik-ga-de-deur-uit’-spullen een vaste plek in de gang, bijvoorbeeld in een mandje aan de kapstok.

4. Organiseer je la op deze manier

Ergens in de krochten van mijn la ligt nog een ketting die ik zo nu en dan wil dragen. Ik wéét dat ‘ie ergens in die la ligt, maar waar? Een simpele opruimhack is het gebruiken van verschillende bakjes of een organizer in de la. Al je spullen krijgen een eigen plekje, waar je ze ook weer netjes terug kan leggen.

5. Opruimhack voor je rommelige keuken

Mijn aanrecht is vaker niet dan wel opgeruimd. Om te voorkomen dat ik eerst een uur moet puinruimen voor ik kan koken, heb ik nu plankjes opgehangen boven het aanrecht. Daar kan ik al heel veel kookspullen op kwijt. Wat ik ook doe, is bepaalde items (zoals kruiden of veelgebruikt keukengerei) een bakje geven op het aanrecht. Als het dan toch in mijn keuken moet slingeren, dan maar bij elkaar in een bakje.

6. Opruimhack met dienbladen

Als het ook altijd lijkt alsof er op jouw salontafel een bom is ontploft, dan zou je eens een dienblad kunnen aanschaffen. Leg daar alle spullen op die je nodig hebt (zoals een afstandsbediening en wat magazines) en verbied jezelf om verder op tafel spullen neer te leggen. Ziet er een stuk netter uit!

7. Een ladder voor je dekentjes

Heerlijk, lekker met een dekentje (of drie) op de bank. Het probleem is, dat ik nooit weet waar ik ze moet laten als er iemand op bezoek komt. Deze opruimhack is (al zeg ik het zelf) best handig. Neem een houten laddertje, zet deze tegen de muur, vouw je dekentjes op en hang ze eraan. Ziet er mooi uit én het ruimt lekker op.

Meer tips voor het opruimen nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
7 geweldige opruimhacks voor rommelige mensen (zoals ik)
Sluiten