Geert Remmelink
Geert Remmelink Tips 13 apr 2016

7 manieren om leren riemen in je interieur te gebruiken

Heb je ergens nog wat oude leren riemen liggen? Misschien van je vader, opa of van een tijd toen je nog een ander maatje had? Gooi deze riemen niet weg, maar geeft ze een nieuwe functie in je interieur! Gebruik de leren stroken bijvoorbeeld om planken mee op te hangen of maak er een houder van voor je verzameling tijdschriften. Ter inspiratie zetten wij een aantal leuke ideeën op een rijtje: van kant-en-klare items die je gewoon in de winkel kunt kopen tot creatieve DIY’s.

Het fijne aan DIY’s? Je bespaart er geld mee en je geeft je interieur meteen een persoonlijke touch. DIY’s hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn, kijk maar naar deze hieronder!

1. Tijdschriftenhouder

Blader jij net als wij ook door alle woonbladen om inspiratie op te doen? Dan kan je waarschijnlijk wel een goede en stijlvolle opbergplek voor je favoriete tijdschriften gebruiken. Met twee leren riemen heb je al een hele creatieve oplossing! Maak van de twee riemen allebei een lus en bevestig ze aan de muur met een spijker. Wil je liever geen spijkers in de muur slaan, dan kan je de riemen natuurlijk ook aan een rekje bevestigen.

2. Hang je planken op met leren riemen

Meestal hang je planken op met houten of stalen plankendragers. Maar je kan hiervoor dus ook heel goed leren banden gebruiken. En je hoeft geen geoefende klusser te zijn om dit karweitje op te knappen, het is best easy!

3. Leren handgrepen

Deze heb je misschien al wel eens voorbij zien komen: leren handgrepen. Deze stoere handgrepen mogen natuurlijk in dit artikel niet ontbreken. Wat wij zo gaaf vinden aan dit idee is dat je eenvoudig de look van bijvoorbeeld je (keuken)kastjes kunt veranderen.

4. Een leren riem om je spiegel of klok

Vaak gebruik je haakjes aan de muur om een spiegel of klok op te hangen, maar voor een stoere touch kun je bijvoorbeeld ook een leren riem gebruiken. Het vinden van een mooie ronde klok is niet zo moeilijk en ook een ronde spiegel heb je zo op de kop getikt. Bevestig een leren riem aan de zijkanten van de klok of spiegel en hang het geheel op aan een haakje of spijker. Done!

5. Pimp jouw vaas

Wil je zelf graag ook leren riemen gebruiken in je interieur, maar mag het niet teveel tijd en geld kosten? Dan kan je ook heel simpel een leren riempje om een vaas schuiven. Zo maak je van een eenvoudig glazen vaasje in een klap een cool item. Heb je nog wat leer over? Bekleed dan de hele vaas met leer voor een extra stoer effect!

6. Plantendrager

Van leren riemen kan je ook heel goed een plantendrager maken. Zeker in combinatie met een stoere pot creëer je echt een eye-catcher. Door aan de uiteinden van het leer touw vast te maken kan je de pot op precies de goede hoogte ophangen. Zo heb je ook wat minder leer nodig. Handig!

7. Handdoekhanger

Hang een houten stok op aan twee leren riemen en maak er een handddoekhanger van! Als je liever een iets kleinere hanger hebt, kan je ook heel eenvoudig een zelfgemaakte leren ring maken voor het ophangen van je hand- of theedoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 manieren om leren riemen in je interieur te gebruiken
Sluiten