admin
admin Wooninspiratie 28 jan 2019

Een lege kamer? 6 leuke ideeën voor die extra kamer in huis

Zijn de kinderen uit huis of heb je altijd al een lege kamer gehad waarvan je niet wist wat je er mee moest doen? Dan wordt het hoogtijd om die loze ruimte te vullen! Wij hebben 7 leuke ideeën voor je op een rij gezet, waar je zelf je eigen draai aan kunt geven.

1. Een extra slaapkamer

Houd het simpel: meer dan een bed heb je eigenlijk niet nodig. Ideaal als je in de middag graag een powernap doet of als je je gasten liever niet meer op de bank of een oncomfortabel matje laat slapen.

2. Me-time

Leid jij een druk bestaan? Hoe fijn is het dan om een kamer helemaal voor jezelf te hebben? Een waar je kunt mediteren, rustig kunt zitten, naar kalmerende muziek kunt luisteren of kunt genieten van een boek. Je telefoon laat je natuurlijk in de huiskamer liggen.

10x inspiratie voor je eigen meditatieruimte in huis

3. Studio

Als je creatief bent en bijvoorbeeld graag schildert, is een eigen studio in huis ideaal. Zo struikelt niemand in huis meer over je kwasten.  Of begin een nieuwe hobby als tekenen, borduren of haken. Wedden dat je binnen no time een extra kamer nodig hebt voor al je benodigdheden?

4. Muziekkamer

Dat de gitarist of de drummer in huis niet altijd zijn of haar kwaliteiten mag showen in de woonkamer, snappen we. Een aparte ruimte biedt dan uitkomst. Hier kan de musicus alles stallen en de toonladder oefenen.

5. Binnentuin

Heb je een extra kamer in huis die hartstikke licht is? En schijnt er op zonnige dagen altijd een flinke portie licht naar binnen? Dan is het een leuk idee om een binnentuin te creëren.

Potten met fleurige bloemen, verse kruiden of zelfgekweekte groenten. Maak je eigen groene paradijs in huis met een binnentuin. Handig als je hier ook een grote wasbak hebt, waar je de planten en groenten eventueel kunt wassen.

6. Kinderspeelkamer

Als je nog kleine kinderen hebt, is het handig als zij hun eigen kamer hebben waar ze kunnen spelen. Zo heb jij niet al het speelgoed door het hele huis liggen en als ze groter zijn, kun je er weer iets nieuws van maken.

Zijn je kinderen al wat groter? Dat is geen probleem, dan kan er vast een game-kamer van gemaakt worden. Vanaf nu wordt er nooit meer ruzie gemaakt over te tv in de woonkamer.

7. Mancave

Word je er ook gek van dat de mannen in huis níéts liever kijken dan voetbal? Dan is het misschien een idee om die extra kamer in te richten als echte mancave. Een koelkast met bier, frituurpan en een grote tv, meer hebben die mannen niet nodig (geintje natuurlijk).

Hou je van poolen en Pulp Fiction? Dan is deze echte mancave in Tel Aviv echt iets voor jou

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een lege kamer? 6 leuke ideeën voor die extra kamer in huis
Sluiten