7 kamerplanten die genieten van een plekje in de schaduw

Als je veel schaduw in huis hebt, is dat handig om rekening mee te houden met het kopen van kamerplanten. Niet alle kamerplanten houden van veel schaduw. De onderstaande 7 kamerplanten houden wél van schaduw, dus deze kan je zonder problemen in huis halen.

Goed om rekening mee te houden: ook kamerplanten die van schaduw houden groeien vaak naar het licht toe. Draai daarom eens in de zoveel weken de pot een kwartslag, zodat de plant mooi de hoogte in groeit in plaats van horizontaal.

Kamerplanten die tegen een plekje in de schaduw kunnen

1. Calathea

In zijn natuurlijke leefomgeving staat de Calathea vaak in de schaduw van andere grote planten. Daarom vindt ‘ie het ook echt niet erg om in jouw huis in de schaduw te staan. Ook fijn: er zijn veel verschillende soorten Calathea’s, waardoor er altijd wel eentje is die in jouw interieur past.

2. Maranta

Deze beauty doet het het beste op een schaduwrijke plek waar het niet al te donker is.

3. Monstera

De Monstera heeft wel daglicht nodig, maar dat hoeft geen direct zonlicht te zijn. Ook op een plekje in de schaduw kan ‘ie het best naar zijn zin hebben. De plant zal dan minder snel groeien en scheuten aanmaken dan je misschien gewend bent – maar het is wel een grote, imposante plant om dat schaduwhoekje mee op te vullen.

4. Scindapsus Pictus

Een favoriete kamerplant van de Roomed-redactie. De Scindapsus Pictus staat liever niet in de volle zon, maar vindt een plekje in de schaduw ook wel prima.

5. Dracaena

Je ziet de Dracaena vaak in een wat donkerder hoekje in huis, omdat deze plant maar een paar uur licht per dag nodig heeft. En dat licht hoeft ook nog niet eens direct zonlicht te zijn. Een makkelijke kamerplant voor in de schaduw dus! Je hoeft deze plant pas water te geven als de grond volledig droog is.

6. Sanseveria

Deze makkelijke kamerplant zie je in veel lijstjes terugkomen – het boeit deze plant namelijk niet zo veel of ‘ie nou in de zon staat, of het met een donkerder plekje moet doen. Het is wel belangrijk dat de Sanseveria niet op een plek zónder daglicht gezet wordt, want daar wordt ze niet gelukkig van.

7. Aspidistra elatior

Ook al zo’n mooie plant die van nature op schaduwrijke plekken groeit. Wil je deze graag in huis halen? In het Nederlands noemen we de Aspidistra elatior ook wel Kwartjesplant.

Meer lezen over de mooiste kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 kamerplanten die genieten van een plekje in de schaduw
Sluiten