Hannah Westra
Hannah Westra Decoratie 6 okt 2015

7 ideeën voor het opleuken van een spiegel zonder frame

Spiegels zijn niet alleen handig voor onszelf, maar ook voor ons huis. Zo laat je een ruimte bijvoorbeeld groter lijken wanneer je een spiegel op de juiste manier gebruikt. Ideaal! Maar daarnaast staan ze eigenlijk ook gewoon tof in huis, zeker als je die spiegel een persoonlijk tintje geeft.

Heb je nog ergens een saaie spiegel zonder frame liggen? Wij geven je zeven ideeën om ‘m op te leuken.

Bron: Sandra Hjort

1. Planten, bloemen en takjes

Fleur de spiegel letterlijk op door natuurlijke elementen aan de rand vast te maken, zoals eucalyptus blaadjes voor een rustieke look of mooie bloemen voor een romantische sfeer. Maak de takjes bijvoorbeeld vast met een klein stukje tape. Als je wilt dat iets lang mooi blijft, is het handig om gedroogde bloemen of bladeren te gebruiken. Ideaal als je elk seizoen iets anders wilt! Wil je blijvende bloemen? Zo maak je een romantische spiegel met bloemen van papier.

2. Waterverf

Met waterverf geef je een spiegel heel makkelijk een bijna magisch effect. Laat een paar druppels verf met een pipetje langs de rand van de spiegel vallen en verspreid deze voorzichtig met een föhn. Het is natuurlijk het allerleukst om verschillende van je favoriete kleuren te gebruiken.

3. Staande spiegel

Gebruik twee houten stokken en maak een grote gleuf. Hiertussen kun je de spiegel als het ware ophangen. Speel met kleuren! Lees in dit volledige stappenplan hoe je deze spiegel op stokken maakt.

4. Leren riem

Voor deze stoere spiegel heb je eigenlijk wel een soort frame nodig, maar deze kun je er ook heel makkelijk zelf omheen maken. Maak een brede rand om de spiegel, zodat je daar een lange leren riem omheen kunt hangen. Easy peasy lemon squeezy, maar oh zo leuk! Hier vind je de handige How-to.

5. Scheepstouw

Geef de spiegel een rauw randje door scheepstouw op het glas te lijmen. Je kunt zoveel en zover gaan als je wilt, zolang jij het maar mooi vindt. Meer spiegel? Prima, leg het touw dan maar een of twee keer rond. Meer touw? Rol het touw dan van buitenaf naar binnen toe.

6. Geometrische vormen

Als een spiegel geen mooi frame heeft, kun je ook een soort frame op het glas zelf maken. Op bovenstaande foto is de spiegel eerst in een hoekige vorm gesneden, en daarna beplakt met folie voor de geometrische lijnen. Dat snijden hoeft natuurlijk niet per se en de lijnen kun je eventueel ook met verf aanbrengen.

7. Boomstamschijfjes

Nog een leuke manier om de natuur in huis te halen: plak schijfjes boomstam van een tak rond de spiegel. Maak om de ronde spiegel een rand van karton. Zaag de schijfjes van de boomstam (of koop een zakje losse schijfjes) en plak deze op de kartonnen rand. Et Viola: een mooie natuurlijke spiegel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 ideeën voor het opleuken van een spiegel zonder frame
Sluiten