Hannah Westra
Hannah Westra Tips 12 sep 2015

7 ideeën om de saaie lege ruimte rond je deurpost een boost te geven

De deurpost is nu niet echt het meest interessante onderdeel in huis, dat weten wij ook. Maar daarom laten we je vandaag zien hoe je dat kunt veranderen. We hebben je al eens laten zien hoe je de deur zelf leuker kunt maken en deze keer leren we je waar je de ruimte rondom de deurpost voor kunt gebruiken.

Om je een beetje op weg te helpen, hebben we zeven styling ideeën op een rijtje gezet. Met deze super handige en makkelijke tips wordt de ruimte rondom je deur straks misschien nog wel je favoriete plek in huis!

1. Fotocollage

Houd je van veel foto’s in huis, maar weet je eigenlijk niet zo goed waar je ze moet ophangen? Plak ze rond de deurpost. Je kunt ervoor kiezen om ze in lijstjes te doen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Op deze simpele manier krijgt de ruimte een persoonlijk tintje, zonder dat het meteen een hele muur in beslag neemt. Meer plek voor andere leuke dingen op je muur dus! Gebruik eigen foto’s, toffe kaarten waar je een goede herinnering aan hebt of eventueel goede quotes. Make it personal!

2. Planken

De ruimte boven je deur is ideaal als extra opbergruimte. De makkelijkste manier om extra opbergruimte te creëren is door het ophangen van planken. In bovenstaand voorbeeld worden de planken gebruikt als boekenplank, maar je kunt ze natuurlijk voor veel meer gebruiken.

3. Krijtbordverf

Er zijn heel veel leuke manieren om de ruimte rondom je deur op te leuken. Deze toffe DIY is vooral heel handig in de keuken! Verf niet alleen een recht stuk muur met krijtbordverf, maar ook de ruimte boven de deurpost. Dan is het natuurlijk wel het leukst om ook daar op los te gaan met krijtjes. Wij hebben trouwens nog veel meer leuke ideeën met krijtbordverf.

4. Behang

Een ander printje op de muur rond de deurpost geeft een super speels effect, zonder dat de rest van het huis te druk wordt. Kies je voor een drukke print? Houd de rest van de ruimte dan rustig door meubels in hetzelfde kleurenpallet te kiezen. Dit werkt natuurlijk ook gewoon met je favoriete kleur verf.

5. Loft bed

Heb je een hoog plafond? Lucky you! We weten inmiddels dat een kast om de deurpost een ideale manier is om ruimte te besparen. Sterker nog, je kunt zelfs heel makkelijk zelf zo’n kast maken met deze Ikea hack. Maar wie zegt dat je niet gewoon een bed boven de deur kan maken? Dat is namelijk de ideale oplossing voor iedereen die in een kleine ruimte leeft! Het bed uit dit voorbeeld is om de deurpost heen gebouwd en steunt op twee kasten. Bizar hoeveel ruimte je daar mee kunt besparen!

6. Tekenen

Let’s get creative! Geef je niet zoveel om je spierwitte muren? Dan kun je best losgaan met een stift om de deurpost. We geven toe: alleen de vorm van deze deurpost is al fantastisch. Maar wauw, deze simpele doodles om de deur versterken de geweldige bohemian sfeer in de kamer! Stiekem vinden we het heerlijk om af en toe op de muur te tekenen (misschien juist wel omdat dat meestal niet echt de bedoeling is), hier mag het.

7. Bordjes

Gek op vintage? Veel vintage bordjes zijn veel te mooi om van te eten, en zijn daarom perfect om op te hangen! Doordat de bordjes asymmetrisch zijn opgehangen en boven de deur nog een stukje doorlopen, ontstaat er een heerlijke levendige sfeer in huis.

Nog niet genoeg inspiratie voor je deur? In dit artikel laten we je zien wat je nog meer kunt doen met een open deurgat. En als je dan toch die deur eruit hebt gehaald, hebben we ook nog wel een paar ideetjes wat je ermee kunt doen!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
7 ideeën om de saaie lege ruimte rond je deurpost een boost te geven
Sluiten