7 originele ideeën met droogbloemen (in plaats van in een vaas zetten)

Ben je net zo gek op droogbloemen als wij, maar ben je stiekem ook een beetje uitgekeken op die standaard bos-droogbloemen-in-vaas-situatie? Geen probleem: in dit artikel geven we je 7 ideeën om droogbloemen op een andere manier in huis tentoon te stellen.

Nu veel mensen een mooie bos droogbloemen in huis gehaald hebben, wil jij immers weer iets nieuws. Misschien zijn de onderstaande 7 ideeën met droogbloemen wel iets voor jou.

7 originele ideeën met droogbloemen

1. In een stolp

In eerste instantie lijkt een stolp misschien wat ouderwets, maar wij vinden het juist leuk om twee ouderwetse dingen met elkaar te combineren. Gedroogde bloemen waren namelijk al hip in de tijd dat jouw oma jong was – net zoals een stolp.

Dit lijkt ons ook een prachtige manier om de bloemen van je bruidsboeket een plekje te geven in je interieur. Of jouw favoriete bloem. Welke kleuren jouw interieur ook heeft, je kunt er de kleuren van je bloemen natuurlijk gemakkelijk op aanpassen en je kunt de stolp zo vol zetten als je zelf wilt.

2. Op z’n kop

De meeste bloemen worden gedroogd door de bloem ondersteboven aan een touwtje te hangen. Extra leuk dus om droogbloemen ook op deze manier in je interieur te verwerken. Hang ze bijvoorbeeld in de keuken om je aanrecht een beetje op te fleuren.

3. Droogbloemen in een vaasje

En dan bedoelen we dus niet de droogbloemen als een bosje in een vaas zetten. Nee, we hebben het hier over een glazen vaasje met een dop van kurk, waar de droogbloemen volledig ín zitten. Zie het als een soort terrarium voor droogbloemen.

4. In een lijst aan de muur

Zelf bloemen drogen is hartstikke hip. Pluk de mooiste bloemen die je kunt vinden (breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan een pluktuin), leg ze in een bloemenpers en laat ze daar minstens vier tot zes weken rusten. De platgedrukte bloemen kan je arrangeren tussen twee glazen platen, en deze ophangen aan de muur of voor het raam. Práchtig.

5. Een (kerst)krans van droogbloemen

Wij zien een trend in interieurland: kerstkransen die bestaan uit gedroogde bloemen en pluimen. Prachtig, want zo’n krans gaat extra lang mee en is ook na de feestdagen nog een aanwinst voor je interieur.

> Oh wauw: dit is dé kerstkrans die je dit jaar voor het raam wilt hebben hangen

diy droogbloemen slinger
Fotografie: Laura Edwards

6. In de lucht

Een tijd geleden deelden we deze DIY voor een bloemenslinger en we zijn nog steeds verliefd op het resultaat. Van restjes droogbloemen maak je namelijk heel gemakkelijk deze bijzondere bloemenslinger. Het enige wat je ervoor nodig hebt is behoorlijk wat gouddraad, jouw droogbloemen en iets om ze aan op te hangen.

7. In een kerstbal

Vinden we stiekem een heel leuk idee: er zijn kerstballen te koop met droogbloemen erin. Yes, dat lees je goed. Wij kwamen ze van My Jewellery tegen en we zijn om. Of maak ze zelf met deze DIY, want in plaats van kerstgroen kan je hier natuurlijk ook gemakkelijk droogbloemen indoen.

Deze artikelen over droogbloemen wil je ook lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 originele ideeën met droogbloemen (in plaats van in een vaas zetten)
Sluiten