Renée Leeuw
Renée Leeuw Wooninspiratie 17 september 2017

7 diervriendelijke tips voor het verjagen van muizen

Net zoals dat wij mensen in de winter vaker binnen te vinden zijn vanwege de kou doen muizen dat ook. Helaas, muizen hebben geen dikke wintervacht en verlenen zichzelf ongevraagd heel gemakkelijk toegang tot onze huizen. Nu ben ik zelf een echte dierenliefhebber, maar ik ben ook erg gesteld op mijn privacy en deel bovendien liever niet mijn laatste kruimel met een muis.

Heb jij last van deze ongewenste gasten in huis, maar wil je ze liever niet doden en vergiftigen? Wij geven je zeven diervriendelijke tips voor het verjagen van muizen!

1. Houd je huis schoon

Als er geen etensresten te vinden zijn, hebben muizen ook niks te zoeken in jouw huis. Zorg er daarom voor dat je het schoon houdt en berg eten op in goed afsluitbare dozen, trommels en kastjes zodat de muizen er niet bij kunnen.

>> Deze zeven geniale trucs helpen je om je huis snel en simpel schoon te maken.

2. Maak alle kieren en gaten dicht

Muizen kunnen zich heel klein maken en worstelen zich zelfs door gaatjes van een halve centimeter. Zorg er daarom voor dat alle gaten in huis gedicht worden en bevestig eventueel een deurborstel onder de deur.

3. Neem een kat

De beste en meest gezellige muizenverjager is uiteraard de kat. Je hoeft overigens helemaal geen echte jager te nemen, want alleen al de geur van katten schrikt muizen af!

Let op: ben je een plantenliefhebber? Dit zijn vijf veilige planten voor huisdieren.

4. Muizen verjagen met geur

Muizen hebben een hekel aan de geur van munt en eucalyptus. Doe daarom een beetje geurende olie in een oliegeurhouder, zet er een waxinelichtje onder en steek deze aan. De geur verspreidt zich zo door de ruimte en de muizen zullen snel de benen nemen!

5. Muizen verjagen met geluid

Ultrasone muizenverjagers zijn apparaatjes die bepaalde geluidssignalen uitzenden. Dit geluid is voor mensen onhoorbaar, maar voor de muizen is het super irritant en stressvol, waardoor ze snel het huis uit vluchten. Let bij het kopen van zo’n apparaatje goed op het bereik, want één apparaat is vaak niet voldoende voor een heel huis.

6. Muizen vangen begint bij de juiste lokaas

Dat muizen dol zijn op kaas is absoluut een fabeltje! Muizen zijn echte zoetekauwen en houden enorm veel van pindakaas en chocola.

7. Muizen vangen zonder te doden

Als dierenliefhebber kun je het waarschijnlijk niet over je hart verkrijgen om de muizen echt te doden. Koop daarom een inloopval en leg de juiste lokaas in het doosje. De val wordt dan geactiveerd zodra de muis erin loopt. Zorg er wel voor dat je de muis ver genoeg (minimaal 1 km) van huis weer vrijlaat zodat ‘ie niet direct weer achter je aan loopt naar huis.

Er zijn overigens ook muizenvallen, die meerdere muizen tegelijk vangen. Zo’n val bestaat uit meerdere delen, waardoor je soms wel vijf muizen in één nacht kan vangen! Je koopt de diervriendelijke inloopvallen bij de plaatselijke dierenwinkel.

Reageer op artikel:
7 diervriendelijke tips voor het verjagen van muizen
Sluiten