Geert Remmelink
Geert Remmelink Opbergen 6 apr 2016

7 creatieve manieren om je boeken op te bergen

Juist omdat wij hier op de redactie zoveel ‘online’ doen, vinden wij het fijn om af en toe even helemaal weg te kruipen in een goed boek. Daarnaast vinden we het eigenlijk ook gewoon heel leuk om ons interieur te vullen met de mooiste boeken en daarom delen we ook elke twee weken een te gek boek voor op de koffietafel. Maar hoe meer boeken we verzamelen, hoe groter de uitdaging om al die boeken een plek in huis te geven. Daarom delen we in dit artikel een aantal tips voor het opbergen van je boeken.

En voor iedereen die een gigantische boekencollectie heeft, verzamelden we in dit moodboard een aantal inspiratiebeelden over mensen die pas écht samenwonen met boeken!

1. Stapelen!

Een stijlvolle manier om je boeken op te bergen is door ze te stapelen. Het is eens wat anders dan alle boeken netjes naast elkaar in de kast te zetten. Je kunt de stapels natuurlijk zo groot en hoog maken als je zelf wilt. Heb je bijvoorbeeld een kast met allemaal vakken, dan is het een leuk idee om in een paar vakken kleine stapels boeken neer te zetten. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een grote stapel boeken op de vloer te bouwen voor een nonchalante look.

Bron: Showhome

2. Sorteer op kleur

Als je een boekenkast in huis hebt, wil je die ook graag gebruiken. Je kunt alle boeken natuurlijk zonder systeem in de kast zetten, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook sorteren op kleur. Zo creëer je een vrolijke noot in je interieur en bovendien breng je zo iets meer rust in huis, omdat niet alle kleuren door elkaar lopen.

3. Laat zien wat je hebt!

Je hebt vast een aantal boeken waar je erg trots op bent. Dan is het natuurlijk zonde om ze weg te stoppen in een overvolle kast. Zet daarom de mooiste boeken op een aantal planken tegen de muur. Zo sla je twee vliegen in één klap. De boeken zijn netjes opgeborgen en jouw interieur heeft een nieuwe boost gekregen. Wil je geen planken aan de muur hangen, dan is de Oblique van Moooi misschien wel wat voor jou!

4. Op de koffietafel

Als je ons een beetje kent, weet je dat wij dol zijn op koffietafelboeken. Wij wisselen eens in de zoveel tijd de stapel boeken op de koffietafel om en worden zo telkens opnieuw blij van onze favorieten.

5. Hang ze op

Met behulp van een leren band kun je (lichtgewicht) boeken ophangen. Een coole manier om jouw leesvoer te presenteren! Een andere manier om boeken op te hangen zie je in dit artikel.

6. Verhef uitgelezen boeken tot kunst

De boeken die je niet meer nodig hebt en al duizend keer gelezen hebt, kun je altijd nog tot kunstwerk maken. Vouw ze bijvoorbeeld allemaal open en hang ze aan de muur. Zo heb je een waanzinnig en uniek kunstwerk en hebben de oude boeken toch nog een functie.

Bron: Etsy

7. Gebruik je boek als lamp

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je boeken een totaal andere functie te geven. Wat dacht je van deze prachtige lamp! Deze bestaat maar uit één boek, maar je kunt ook een stijlvolle lamp maken van een hele stapel boeken. Wil je iets anders dan een lamp? Bekijk dan dit artikel voor meer ideeën om je oude boeken te recyclen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 creatieve manieren om je boeken op te bergen
Sluiten