admin
admin Interieur 11 jun 2014

7 creatieve ideeën voor een kinderspeelparadijs in de tuin

Net wanneer jij je waslijst aan taken af aan het lopen bent, breekt het zonnetje door en zijn de kids vrij van school. Je hebt nou eenmaal niet altijd alle tijd om met de kinderen de deur uit te gaan. Daarom hebben wij zeven creatieve ideeën voor je om je eigen tuin om te toveren tot een waar kinderspeelparadijs.

Moestuin | Scherm een stukje van de tuin af met een vrolijk gekleurd hek (van bijvoorbeeld oude pallets) en tover het om tot een eigen tuintje. Plant er mooie bloemen in of maak er een moestuintje van. Wat is er nou leuker dan avondeten uit je eigen tuin? Bovendien heb jij er een extra paar handen bij en scheelt het een ritje naar de supermarkt.

Bron: Pinterest

Boomhut | Je kleine vermaakt zich prima in zijn eigen stoere boomhut. Je bouwt zo een simpele boomhut door een stevig houten platform in een boom te bevestigen. Plus, samen bouwen is ook nog een perfect excuus voor wat ouder-kind-tijd.

Bron: Etsy

Zwembad | Een zwembadje in de tuin kunnen we natuurlijk niet overslaan. In plaats van een plastic badje, kun je ook een mooie ouderwetse waston neerzetten. Heb jij een aanwinst voor de tuin binnen en zijn de kids de zomer zoet.

Bron: The Kitchn

Keukentje | Geef je kok in spé een eigen keuken in de achtertuin. Je kunt er een kopen, maar leuker is natuurlijk om er een zelf te maken. Draai een krat op zijn zijkant, timmer er deksels van blikken op als fornuis en zet er een smal kratje bovenop met plankjes.

Bron: Etsy

Tent | Durf je de hoogte niet helemaal in met een boomhut, dan maak je kinderen net zo blij met een tent veilig op de grond. Het enige wat je nodig hebt is een groot laken en een touw. Dat touw knoop je aan twee punten vast in de lucht en over het touw gooi je het laken. Zet het laken vast met wat grond of steentjes et voilà. Wil je het iets professioneler aanpakken, dan kun je ook een simpel houten frame bouwen om het laken overheen te spannen.

Zandbak | De blauwe schelpen die je kunt vullen met water en met zand kennen we nou allemaal wel. Niks mis mee, maar die klassieker zijn we vergeten na het zien van deze tipi-zandbak, die met één blik ons hart heeft gestolen.

Bioscoop | Als je de “ouder van het jaar-award” wilt verdienen, dan moet je deze tip in de strijd gooien. Met een simpel wit doek maak je in je eigen tuin hét witte doek. Beamer erop en een paar stoeltjes erbij. Waar een laken al niet goed voor is!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 creatieve ideeën voor een kinderspeelparadijs in de tuin
Sluiten