admin
admin Interieur 25 jun 2014

7 alternatieven voor je doorsnee tuinhek

Je verft ze in de mooiste kleuren en versiert ze met je favoriete foto’s of kunst. Net zoals de muren in je huis, mogen de muren van je tuin ook wel eens aandacht krijgen. Weg met dat gammele tuinhek, laat je inspireren door deze schuttingen.

Baksteen | Je kunt de schutting van je tuin in hetzelfde materiaal doortrekken als je huis. Door gaten open te laten tussen de stenen, voorkom je dat de tuin te gesloten aanvoelt.

Bron: Pinterest
Bron: Secret Gardens

Beton | Beton is erg strak, maar wordt zachter door er beplanting naast of tegenaan te zetten. Het mooie van gegoten beton is dat je er afdrukken in kunt maken. Giet je bijvoorbeeld beton op hout, dan zul je de nerven van dit hout in je muur terugzien.

Bron: BuzzFeed

Verticale tuin | Een verticale tuin is een perfecte toevoeging in een strakke tuin waar niet al teveel groen te vinden is.

Bosjes | De meest natuurlijke oplossing voor een schutting in je tuin zijn bosjes. Wil je een echt afgesloten tuin, zorg er dan voor dat je een hek plaatst in deze bosjes. Een hek van paaltjes en draad verdwijnt makkelijk in het groen.

Bron: Flickr

Steenkorf | Een moderne draai aan een traditionele stenen muur geef je door stenen in een steenkorf of schanskorf te stoppen.

Bron: Home Dsgn

Schanskorf | Je kunt ook nog een andere twist geven aan je schanskorf. Vul de muur bijvoorbeeld met oude glazen flessen, of grote stukken los glas. Wanneer je lampjes onder of achter dit glas plaatst, zal de hele muur oplichten.

Combi | De warmte van hout, het natuurlijke van planten en het strakke van metaal. Kun je niet kiezen, combineer dan de schoonheid van verschillende materialen met elkaar, zoals hier.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
7 alternatieven voor je doorsnee tuinhek
Sluiten