6x zo style je een koffietafel als een pro

In veel woonkamers is de koffietafel een centraal punt, vooral wanneer de tafel goed gestyled is! Wij kunnen ons eindeloos vergapen aan perfecte salontafels op Pinterest, maar in de praktijk blijkt het nog best wel lastig te zijn om tot een mooie combinatie van accessoires en boeken te komen.

Er zijn oneindig veel manieren om de koffietafel te stylen en om je een beetje te helpen hebben wij een paar basis tips and tricks voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij je tafel inrichten als een pro!

Je mooiste boek als pronkstuk op tafel

1. Balans

Zorg altijd voor een bepaalde balans in de indeling van de koffietafel. Zet niet zomaar allerlei losse decoraties op tafel, maar maak een bij elkaar passend geheel. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen in het midden of in één hoek decoraties te plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om de hele tafel te vullen met versiersels, maar pas op dat het niet te druk wordt en houd natuurlijk altijd ruimte over voor een kopje koffie!

>> Inspiratieboost: een verzameling van koffietafels.

2. Musthaves

Niks moet en alles mag, maar toch zijn er een paar sfeermakers die op elke salontafel goed passen. Dienbladen, (koffietafel)boeken, bloemen of een plant(je) en kaarsen werken altijd!

Bron: I spy DIY

3. Stapelen

Een trick die veel gebruikt wordt door professionals is stapelen. Begin bijvoorbeeld met een dienblad, leg daarop een stapeltje boeken neer en zet er een vaasje op of naast. Eigenlijk maak je een soort collage van de decoraties die je hebt.

4. Werk met hoogtes

Het kan saai uitpakken als alle items op tafel even hoog zijn. Werk daarom in laagjes om meer dynamiek te krijgen. Verschillende groottes kaarsen kunnen bijvoorbeeld al een groot verschil maken! Let op: ga niet over-enthousiast een vaas van een halve meter op tafel zetten, want je moet er natuurlijk wel overheen kunnen kijken tijdens het kletsen of TV kijken.

5. Something green

Het stond al bij de musthaves, maar we willen hier toch een extra aandacht aan geven. Planten maken elk interieur levendig. Check hier hoe je met planten je koffietafel een stylish look geeft!

MEER LEZEN
Is de standaard koffietafel niet helemaal jouw ding? Kijk dan eens naar deze vijf alternatieve ideeen voor een koffietafel.