Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 21 juli 2015

6x wat te doen met een open deurgat

Een open deurgat in huis komt vaak voor bij een kamer en-suite. Meestal kun je de muur tussen beide kamers niet zomaar afbreken en is gekozen voor de simpele weg: gewoon de deur uit z’n scharnieren halen en zo de ene ruimte bij de ander betrekken. Nu kunnen we ons voorstellen dat je dat helemaal prima vindt, maar toch willen we een suggestie doen voor dat loze gat in de muur.

Daarom zetten we zes styling ideeën op een rijtje en laten we zien wat je allemaal kan doen met zo’n open doorgang.

1. Accentueer met een deurpost

Vaak heeft een open deurgat niet echt een functie en is het gewoon een doorgang naar een ander ruimte met een andere invulling. Als je het contrast tussen het gebruik van de ruimtes wilt vergroten, kun je de doorgang accentueren met een deurpost. Zo’n deurpost kun je gemakkelijk zelf installeren zoals hier wordt uitgelegd. Houdt de deurpost in dezelfde tint als de muur of maak het contrast nog sterker door de deurpost een andere kleur te geven.

2. Plaats een draaideur

Als je af en toe de doorgang wilt dichten, is een draaideur ideaal. Zo kun je de ene keer kiezen voor een kleine doorkijk en de andere keer voor privacy.

3. Accentueer met kleur

Een andere manier om de doorgang een accent te geven is natuurlijk met verf. Hier kun je weer alle kanten mee op. Je kunt kiezen voor een brede, simpele lijst of voor een bijzonder patroon, zoals bovenstaande afbeelding laat zien.

4. Geef het open deurgat een boeren staldeur

De originele boeren staldeur wordt steeds populairder onder de deuren. Ook dit is weer een gave semi-permanente opvulling van een open deurgat. In deze DIY laten we zien hoe je zelf zo’n staldeur kunt installeren.

5. Hang er een gordijntje voor

We willen niet in herhaling vallen, maar toch benadrukken we nog even dat gordijnen meer functies hebben dan het verduisteren van een ruimte. Zo kun je een gordijn heel goed als roomdivider gebruiken en voor een open doorgang hangen.

6. Houd het doorzichtig

Een ideale optie voor als je toch het ruimtelijke effect van een open deurgat wilt behouden, maar tegelijkertijd onderscheid wilt maken tussen de ruimtes. Soms wil je je gewoonweg even afsluiten van het geluid dat uit de andere kamer komt. Uiteraard kun je ook kiezen voor een ander soort schuifdeur, die de kamer iets meer afschermt.

Reageer op artikel:
6x wat te doen met een open deurgat
Sluiten