6x voorbeelden van de makkelijkst te onderhouden plantjes ooit

admin 29 mei 2014 Decoratie

We hebben het vaker over de mooiste bloemen en planten, maar dat betekent niet dat we de ‘grijze vingers’ onder ons vergeten. Sterker nog, deze is speciaal voor jullie. Diegenen die planten al doen verwelken bij het aankijken ervan.

Roomed-luchtplant11

Planten uit de Tillandsia-familie zijn namelijk de allerleukste en makkelijkste plantjes voor in huis. Makkelijk omdat je ze letterlijk in de lucht kunt hangen. Deze luchtplanten halen al het water en de voedingsstoffen die ze nodig hebben uit, je raadt het al, de lucht. Ze hebben wel een beetje een vochtige omgeving nodig, dus af en toe met de plantenspuit eroverheen kan geen kwaad. En leuk? Dat zie je hier wel.

Roomed-luchtplant3

Roomed-luchtplantj

Bron: Etsy

1. Terrarium | Omdat de plantjes geen potgrond nodig hebben, zijn ze perfect voor in een terrarium. Je kunt ze ophangen in kleine bollen of neerzetten in een mooi geometrisch kasje. Het terrarium kun je opvullen met wat zand of steentjes, zodat het plantje niet zo eenzaam achter glas ligt.

Roomed-luchtplant9

Roomed-luchtplant10

2. Dieren | In gekke vaasjes komen de plantjes ook goed tot hun recht. Beter gezegd, de vaasjes komen nog beter tot hun recht met een luchtplantje erin.

Roomed-luchtplant

3. DIY | Deze minimalistische koperen hangers kun je zelf maken! Kijk snel hoe.

Roomed-luchtplant4

Roomed-luchtplant2

4. Oud glas | Weckpotten over? Stop er luchtplanten in. Wel uit de buurt van de keuken houden voor je ze in een onoplettende bui opeet. In kleine vaasjes kunnen de plantjes ook leven. Stop ze er helemaal in, of hang ze ondersteboven voor een nog leuker effect.

Roomed-luchtplant5

Bron: Etsy

Roomed-luchtplantjj

Bron: Etsy

Roomed-luchtplantjjj

Bron: Etsy

5. Schelpen of zee-egels | Hou het helemaal natuurlijk en zoek mooie schelpen om je luchtplantjes in te stoppen. En wat misschien nog wel leuker is, zijn zee-egels. Met de plant omhoog zijn het net kleine ananassen en in de lucht met de plant omlaag is het alsof er kwalletjes in je kamer hangen.

Roomed-luchtplantj2

6. Lamp | Een oude lamp kan ook als terrarium dienen. Zorg er wel voor dat er vocht in zit als hij dicht is, of laat een stukje open.

Reageer op artikel:
6x voorbeelden van de makkelijkst te onderhouden plantjes ooit
Sluiten