Hannah Westra
Hannah Westra Keuken 1 feb 2016

6x tips voor het stylen van open keukenkastjes

Een tijdje geleden deelden we een artikel met zes stijlvolle alternatieven voor keukenkastjes. Ga jij de keuken binnenkort aanpakken en kies je voor open keukenkastjes of planken? Dat heeft best wat voordelen. Zo maken open kasten de ruimte groter en meer ‘open’. Daarnaast is het natuurlijk een goed excuus om eindelijk al je mooiste servies uit te stallen.

In dit artikel geven we je zes tips voor het stylen van open keukenkastjes, zodat de keuken een nog fijnere ruimte wordt.

1. Begin met lege planken

Deze eerste stap klinkt misschien heel logisch, maar is ook écht nodig. Zet niet tijdelijk spullen op de planken omdat je ze ergens kwijt moet, maar zorg ervoor dat alle planken leeg zijn voordat je begint met stylen. Zo kun je namelijk nog alles proberen zonder dat je onbewust al met een idee in je hoofd vast zit.

2. Bedenk wat je dagelijks gebruikt

Een nadeel aan planken in de keuken, is dat alles wat erop staat sneller stoffig wordt dan in een kastje. Je moet dus sowieso wekelijks even met de stofdoek over je servies. Daarnaast is het slim om vooral spullen die je veel gebruikt in de open kastjes te zetten. Want als je bepaalde borden bijvoorbeeld elke dag gebruikt, maak je ze sowieso al schoon en wordt het geheel minder snel een stoffige boel.

3. Kies voor een neutraal kleurenpallet

Als je kiest voor een neutraal kleurenpallet blijft de overall look van de keuken rustig en lijkt de ruimte groter. Daarnaast kun je lekker met verschillende prints spelen, zonder dat het te druk wordt.

Wil je meteen de hele keuken een nieuw kleurtje geven die past bij de nieuwe open keukenkastjes? Volg dit uitgebreide stappenplan zodat je niets vergeet.

4. Maak het visueel aantrekkelijk

In een dichte kast stapel je de borden gewoon op. In een open kastje kan dit ook prima, maar mag je net iets meer doen om het visueel aantrekkelijk te maken. Voeg verschillende texturen toe en wissel in hoogte. Zet bijvoorbeeld grote weckpotten met gekleurde pasta, mooie houten planken of kruidenplantjes tussen het servies op de planken.

Bron: Skonahem

5. Wissel kitchen essentials af met ‘normale’ spullen

Ook door spullen toe te voegen die normaal gesproken niet in de keuken thuishoren, maak je de open kastjes visueel aantrekkelijk. Zet bijvoorbeeld een rijtje mooi vormgegeven kookboeken naast een stapel borden, een vaasje met bloemen op de plank of een mooie print die al dan niet met eten te maken heeft. Get creative! Open kasten zijn juist geschikt voor een persoonlijke touch.

6. Keep it simple

Hoewel je dus naast dat neutrale kleurenpallet best mag uitpakken met printjes en texturen, is het ook niet erg om het simpel te houden. Een open kast hoeft absoluut niet overvol te zijn. Heb je een leeg plekje over? Laat het vooral lekker leeg! Hierdoor blijft het geheel in harmonie.

Benieuwd naar meer handige tips om de keuken low-budget en simpel een update te geven? Die vind je hier.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6x tips voor het stylen van open keukenkastjes
Sluiten