Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Keuken 2 mrt 2017

4x tips voor een opgeruimd aanrecht

Of je nu een grote keuken hebt, of juist al je maaltijden bereid in een kleine kitchenette; een opgeruimd aanrecht is altijd fijn. Maar als je van koken houdt en daarom veel kruiden, tools, potten en pannen in huis hebt, is het weleens lastig om de keuken netjes te houden. De potten en pannen kunnen in de kastjes, maar je favoriete tools en ingrediënten wil je natuurlijk het liefst binnen handbereik hebben.

Wij geven je vier tips voor een opgeruimd aanrecht zodat je alle ruimte hebt om lekker te kokkerellen!

1. Ga de hoogte in!

Een rekje zoals op bovenstaande foto is ideaal wanneer je veel kruiden hebt. Stop de kruiden in mooie, glazen potjes uit één serie voor een rustige uitstraling. Door het rekje kun je dubbel zoveel potjes kwijt. Super handig!

2. Eenheid

In de eerste tip gaven we al het voorzetje: teveel verschillende potjes zorgt voor een rommelige uitstraling. Kies daarom een mooie serie uit in verschillende maten. Wanneer je verschillende oliën ook het liefst op het aanrecht bewaart, kun je de flesjes in een draadstalen mandje zetten. Heb je ook altijd fruit en een hele hoop kookboeken in huis? Berg deze dan op in zo’n zelfde mandje.

3. Maak gebruik van de muren

Een pegboard of een metalen raster is echt de makkelijkste manier om meer ruimte te creëren. Voor zo’n board of raster heb je echt geen grote muur nodig; het stuk tussen het aanrecht en de bovenste kastjes volstaat ook! Omdat je de keukenspullen verspreidt en niet zomaar in een hoekje ‘propt’ heb je ook meer overzicht.

Is zo’n organizer dé oplossing voor jouw rommelige keuken? Check dan even deze DIY!

4. Ruim op!

Welke apparaten of pannen gebruik je niet vaak? Berg deze dan netjes op in de keukenkastjes. Als je keukenkastjes overvol raken, is het misschien eens tijd om kritisch te kijken naar je spullen. Hiervoor kun je de KonMari-methode gebruiken. Check hier de uitleg van deze opruim-methode!

Monique van Loon, oprichter van ons heerlijke zusje Culy.nl, heeft een super handige opberger voor al haar spatels, lepels en andere tools. Bekijk hier onze video waarbij we een kijkje nemen in haar fijne keuken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4x tips voor een opgeruimd aanrecht
Sluiten