6x tips voor een frisse slaapkamer in minder dan tien minuten!

Zachte dekens, heerlijke kussens en de geur van schone was in de slaapkamer: dat willen we allemaal wel! Maar soms, als je ‘s ochtends veel haast hebt, schiet het er wel eens bij in om je slaapkamer op orde te houden. Je trekt nu eenmaal de deur achter je dicht en niemand die het ziet. Met deze zes tips tover jij de fijnste plek van je huis om tot een heerlijk frisse slaapkamer!

We zetten een aantal tips op een rijtje die niet meer dan tien minuten tijd van je tijd zullen kosten.

Bron: Alvhem

>> Shop the look: rustige slaapkamer met neutrale kleuren

Onder je pas gewassen dekbed kruipen

1. Weg met die kleren!

Het opruimen van je kleding en schoenen maakt echt een wereld van verschil, maar dat wist je wellicht al. Maar hoe kan het toch dat je slaapkamer elke keer weer lijkt op een ontplofte paskamer? Schone kleren horen netjes in de kast, en kleding die je nog een keer aan wilt berg je netjes op. Een kapstok is hiervoor ideaal! Bekijk daarvoor deze budgettoppers.

Gooi jij je kleding doorgaans altijd over een stoel? In dit artikel zetten we een aantal stijlvolle alternatieven op een rijtje.

2. Zorg goed voor je bed

Maak je bed op, meteen als je ‘s ochtends opstaat. Een kleine handeling, maar wel een met groots effect. Je zult zien dat je kamer er meteen een stuk fijner uitziet. Bekijk hier de leukste manieren! Het is ook goed om je dekbed af en toe ‘s ochtends even terug te vouwen, zodat de boel kan luchten. Keer zo nu en dan ook je matras om en verschoon de lakens regelmatig.

3. Bloemen en planten

Bloemen en planten zijn ook heel geschikt voor in de slaapkamer. Koop een mooie vaas en een bos grote geurende bloemen, en je slaapkamer krijgt een instant fris en zomers gevoel. Schijnt er genoeg licht in de kamer? Dan is een plant ook een leuke toevoeging. En met deze gadgets kan het verzorgen van de planten bijna niet mis gaan!

>> Inspiratieboost: 11x slaapkamers met planten in de hoofdrol

4. Een lekkere geur

Een goede geur in de slaapkamer is heel belangrijk. Zo kom je van lavendel lekker tot rust en zorgt citroen er voor dat je fris en fruitig wakker wordt. Maar niets ruikt zo lekker als ‘schone was’, en ook voor de slaapkamer is dit een van de beste geuren. Koop een lekkere etherische olie en een brander, of wat goede geurkaarsen. Wil je zelf aan de slag? Bekijk dan deze DIY voor een heerlijke Room(ed) spray. Deze spray maakten we zelf met maar drie ingrediënten.

5. Verschillende stoffen

Dikke kussens, aaibare stoffen en een zwaar plaid. Dat zijn allemaal fijne toevoegingen aan jouw heerlijke bed. Neem de tijd om de kussens eens even goed op te schudden. Leg het plaid over het voeteneinde, of – zoals je ziet in dit Scandinavische appartement – lekker nonchalant gedrapeerd.

6. Het nachtkastje

Wat wil je graag binnen handbereik hebben als je in bed ligt? Je bril, een bedlampje, je boek of een lekkere creme? Beperk je dan ook tot deze producten. Al het andere is overbodig en staat rommelig op je kleine nachtkastje. Houd het fijn opgeruimd!