6x tips om je budget gordijnen een luxe look te geven

Iedereen kent ze wel; de kant-en-klaar gordijnen van IKEA, Xenos of HEMA. Daar is natuurlijk niets mis mee! Maar soms wil je je budget gordijnen gewoon net wat extra’s geven. Gordijnen kunnen namelijk erg bepalend zijn voor de sfeer in huis. Daarom geven wij je zes tips om je budget gordijnen een luxe look te geven.

Gordijnen kunnen best duur zijn. De budget-varianten zijn niet altijd even mooi. Wij hebben slimme hacks waarmee je budget gordijnen toch een luxe look kan geven.

1. Geef je budget gordijnen een kleur

Tegenwoordig kun je textiel erg gemakkelijk verven met speciale textielverf. Stop de gordijnen in de wasmachine met de verf in de gewenste kleur en je hebt binnen een uur een geheel andere look. Wil jij wat meer lef tonen? Ga dan voor een mooie dip dye of ombre look. Dit kun je doen door de gordijnen in een emmer of bak met textielverf te dopen. Zo kun je zelf precies bepalen tot welke hoogte de verf de dip moet komen.

2. Ga voor een mooie roede

Investeer in een goede roede. Deze geeft je gordijn meteen een luxe uitstraling. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen de roede helemaal niet te laten zien, in dat geval kun je een mooie omlijsting plaatsen voor een chique look.

3. Kies voor een patroon

Geef je budget gordijn een luxe patroon. Dit kun je doen door zelf te stempelen. We lieten je al eens zien hoe je een tafelkleed bestempeld, maar voor een gordijn is dit eigenlijk precies hetzelfde. Ook hier kun je kiezen om het gehele gordijn te stempelen of een specifiek gedeelte van het gordijn.

4. Voeg een embrasse toe

Een embrasse klinkt misschien wat ouderwets. Maar tegenwoordig kun je ook hele leuke stijlvolle embrasses vinden. Ze zorgen ervoor dat je budget gordijnen er net wat luxer uitzien!

5. Zorg dat je budget gordijnen niet te kort zijn

Wanneer je gordijnen te kort zijn oogt dit al snel wat goedkoop. Zorg er daarom voor dat de gordijnen altijd tot de grond komen of zelfs nog iets langer. Moeten ze toch iets verkort worden? Daar heb je geen naaimachine voor nodig. Met een beetje strijkband en een strijkbout ‘plak’ je snel en simpel een zoom in de gordijnen. Piece of cake!

6. Strijk de gordijnen

Misschien wel de meest simpele tip maar niet minder belangrijk. Zorg dat je gordijnen gewassen en gestreken zijn. Vieze of gekreukte gordijnen helpen namelijk niet mee aan een chique look. Heb je nou geen tijd of zin om je gordijnen te strijken? Hang ze dan nat op en laat ze aan de lucht drogen.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6x tips om je budget gordijnen een luxe look te geven
Sluiten