Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 26 nov 2016

6x tips en inspiratie voor een Scandinavische kinderkamer

Qua inrichting zijn we er gek op om inspiratie op te doen bij de Scandinaviërs. We komen vaak prachtige interieurs tegen uit het noorden waar we stiekem heel wat van kunnen leren. Want hoewel zo’n interieur vaak een lichte basis heeft en in veel gevallen vrij minimalistisch is, is het nooit saai. Omdat zo’n fijne sfeer best in elk kamertje van het huis mag heersen, delen we in dit artikel tips voor een Scandinavische kinderkamer.

Bang dat zo’n lichte kamer saai is voor kinderen? Met deze tips krijgt de kinderkamer een mooie Scandinavische look, maar blijft het naast een stijlvolle slaapkamer ook een plek waar je kind zich thuis voelt. En dat is natuurlijk helemaal fijn, want zo weet je zeker dat de kinderkamer met je kind meegroeit.

De allerleukste kinderkamer

1. Houd de basis wit, maar voeg wel kleur toe

Een van de meest herkenbare elementen uit een Scandinavisch interieur is de witte basis. Het laat een ruimte groter lijken en zorgt voor veel rust. Dit geldt dus ook voor de kinderkamer. Maar, als je je verplaatst in de wereld van kinderen, weet je dat deze mini-mensjes juist veel van kleur houden. Houd voor een Scandinavische look de witte basis aan, maar kies wel voor fijne kleurtjes in de rest van de kamer. Pastel houdt de kamer alsnog rustig, maar geeft het wel een zoete sfeer. Toch liever een kleurtje op de muur? Schilder dan een muur (of meerdere) in een zachte kleur die niet snel gaat vervelen. In dit artikel helpen we je met het kiezen van de juiste kleur voor de slaapkamer.

2. Maak een statement wall

Het leuke aan een witte basis is dat je er makkelijk dingen aan kunt toevoegen en niet vast zit aan een druk behangetje. Maak met zwarte verf (of eventueel een andere kleur) een statement wall door bijvoorbeeld stippen, driehoekjes of figuurtjes op te muur te schilderen. Ben je het printje zat? Dan is het vrij makkelijk weer te veranderen met een witte kwast. Een handig alternatief voor de mindere durfal zijn natuurlijk goede muurstickers.

3. Kies voor natuurlijke elementen

Een zwart-witte basis hoeft niet saai te zijn, ook niet voor kinderen. Kies voor meubels van kwaliteit en accessoires in leuke vormen. Eén van onze favoriete stoelen uit Scandinavische interieurs is de Eames DSW. En laat daar nu ook een te leuke (knock-off) kindervariant van zijn! Kies voor extra sfeer meubels waarin hout is verwerkt, maar denk ook aan andere natuurlijke elementen zoals (kindvriendelijke) plantjes en speelgoeddieren.

>> Inspiratieboost: klein design voor in de kinderkamer

4. Maak een gallery wall van toffe grafische prints

Wij zijn gek op leuke prints aan de muur. Ook van een volledig witte muur kun je een statement wall maken door lijstjes op te hangen. Maar kijk ook verder. Hang niet alleen prints in lijstjes, maar kies ook mooie afbeeldingen of grafische patroontjes op accessoires zoals kussens. Hier vind je de leukste en liefste prints voor in een jongenskamer. Budgettipje: een behangstaaltje met mooie print of een kleurplaat kun je ook inlijsten!

5. Creëer een fijn speelhoekje

Een Scandinavisch interieur is over het algemeen vrij minimalistisch ingericht. Een kinderkamer daarentegen meestal niet. Om te voorkomen dat de kinderkamer meer een rommelkamer wordt, is het slim om een hoekje te creëren waar kinderen kunnen spelen. Een leuk en sfeervol item voor in de kinderkamer is een bijvoorbeeld een tipi, maar ook een plek om te tekenen in eigenlijk een must. In dit voorbeeld is dat heel slim opgelost door een krijtbord muur. That’s the dream: altijd op de muren mogen tekenen. Ook leuk voor de wat oudere kinderen: deze DIY schoolbord kalender.

6. Kies voor mid-century meubels in de kinderkamer

Nog iets wat je veel ziet in Scandinavische interieurs: vintage en mid-century design. Ook dit kun je best terug laten komen in de kinderkamer. Voeg een warme en ontspannen sfeer toe door vintage items als oude schoolstoeltjes, mooie grote platen van vroeger en ouderwets speelgoed (of speelgoed dat daarop is geïnspireerd). Meer inspiratie opdoen voor een huis in mid-century stijl? Check deze fijne binnenkijker.

Bekijk ook
Inspiratieboost: de mooiste kinderkamers met vintage touch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6x tips en inspiratie voor een Scandinavische kinderkamer
Sluiten