Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 15 mrt 2015

6x styling tips voor een werkplek die je productiviteit verhoogt

Iedereen heeft weleens een minder productieve dag en natuurlijk zul je die altijd wel houden, maar je kan die dagen wel beperken tot een minimum. Wist je al dat de inrichting van je werkplek heel veel invloed kan hebben op jouw productiviteit?

Wij geven je een aantal tips voor een werkplek, die je productiviteit verhoogt. Werk jij veel vanuit huis? Dan hebben we ook nog een aantal productiviteitstips speciaal voor thuiswerkers.

Bron: see mode

1. Breng de natuur mee naar je werk

Uit onderzoek blijkt dat de natuur goed is voor je gemoedstoestand. Respondenten, die naar afbeeldingen van de natuur keken, herstelden beter van vermoeidheid en konden zich sneller concentreren na het zien van natuurfoto’s. Zet dus wat planten naast je bureau of hang wat natuurfoto’s aan je moodboard.

2. Ga voor rondingen

Ronde lijnen blijken meer positieve reacties op te wekken dan scherpe hoeken of rechte lijnen. Een ronde tafel is misschien ietwat lastig qua inrichting, maar denk aan bureauaccessoires met ronde vormen, zoals bijvoorbeeld pennenbakjes of fotolijstjes.

3. Zorg voor de juiste hoogte van je stoel en beeldscherm

Last van je nek na een hele dag kantoorwerk? Dat zou best weleens aan de hoogte instelling van je stoel, bureau en beeldscherm kunnen liggen. Met deze truc weet je de perfecte hoogte en zijn die zorgen verleden tijd.

4. Zorg voor voldoende licht

Als je beeldscherm het lichtste punt van de werkplek is, dan mag er wel een lichtje extra komen. Plaats lampen naast je beeldscherm en zo min mogelijk van bovenaf. Dit alles voorkomt dat je ogen snel moe of droog worden. Kijk voor de andere tips tegen droge en vermoeide ogen hier.

5. Discussiepuntje: rommelig of opgeruimd?

Hier is lang niet iedereen het over eens, maar over het algemeen hangt de keuze af van jouw werk en de doelen die je wilt bereiken. Een opgeruimde werkplek bevordert goed gedrag, terwijl een rommelige werkplek creativiteit stimuleert.

6. Zorg voor voldoende beweging en breaks

Zoals je misschien wel merkt, ben je na een korte break veel productiever en ook een powernap van exact 20 minuten doet wonderen voor je concentratiegehalte. Daarnaast is voldoende beweging essentieel. Zo zijn er steeds meer verstelbare bureau’s voor staand werk en zelfs een loopwiel!

Bron: Babble
Reageer op artikel:
6x styling tips voor een werkplek die je productiviteit verhoogt
Sluiten