Hannah Westra
Hannah Westra Keuken 27 jan 2016

6x stijlvolle alternatieven voor keukenkastjes

De keuken is een van onze favoriete plekken in huis. Zeker als deze plek groot genoeg is om er een lekkere leefkeuken van te maken waar je uren kunt tafelen. In dat geval, maar eigenlijk ook als dat niet zo is, verdient de keuken op styling gebied dus ook wel wat aandacht. Daarbij mogen je mooiste keukenspullen best gezien worden. Aangezien dichte keukenkastjes daar niet echt bij helpen, zetten we in dit artikel een aantal stijlvolle alternatieven voor keukenkastjes neer. Net zo praktisch, maar wel nét even iets bijzonderder.

We lieten je al eens een deze zes creatieve alternatieven voor keukenkastjes zien, maar kunnen ons zo voorstellen dat niet iedereen deze manieren durft toe te passen. Daarom hierbij deel twee, waarin we een aantal stijlvolle en voor vrijwel iedereen haalbare ideeën delen.

1. Een brede plank

Wil je open planken in de keuken, maar wel in bepaalde maten? Kies voor één plank die net zo breed is als het werkblad. Dat geeft de keuken een moderne uitstraling, maar zo blijft het wel een strak geheel. Om eenheid te creëren, kan het daarnaast mooi zijn om hetzelfde materiaal voor beide oppervlaktes te gebruiken of de kleur op een andere plek in de keuken terug te laten komen.

2. Een stang tegen de muur

Hang een stang met haakjes aan de muur om de spullen die je het meest gebruikt lekker in het zicht te hangen. Dit houdt de ruimte open en hierdoor hangt alles binnen handbereik. Koken is nog nooit zo makkelijk geweest!

3. Hangende plankenkast

Een open plankenkast is net zo handig als een hangend keukenkastje, maar is minder benauwend dan een dichte kast. Daarnaast is het natuurlijk een prima excuus om al je mooiste servies uit te stallen!

4. Losse planken

Hetzelfde verhaal als de hangende plankenkast: minder aanwezig dan een dicht kastje, maar net zo praktisch. En net weer even een andere look dan een plankenkast!

5. Open houten kistjes

Een alternatief op de oude veilingkistjes die we vorige keer lieten zien: open houten boxen. In naturel hout of een kleur die ergens anders in de keuken terugkomt. Je kunt kiezen voor boxen met achterkant, maar het geeft ook een leuk effect als de kleur van de muur tussen je tools en flesjes te zien is.

6. Een grote kastenwand tegen de muur

Dit klinkt misschien wat overweldigend voor de keuken, maar werkt soms beter dan kastjes boven het werkblad. Als je een grote gesloten kastenwand aan de zijkant toevoegt, heb je meteen genoeg ruimte voor alle keuken essentials. En aangezien je daarnaast waarschijnlijk meer dan genoeg ruimte overhoudt, heb je meteen genoeg plek voor voorraad en andere storage.

Heel leuk natuurlijk, deze stijlvolle alternatieven. Maar ben je eigenlijk meer benieuwd naar het geheim achter een tijdloze keuken? Dat delen we hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6x stijlvolle alternatieven voor keukenkastjes
Sluiten