6x tea tree oil als natuurlijk schoonmaakmiddel

Wanneer je huis lekker schoon is kun je extra genieten van je mooie interieur. Om dit schoonmaken zo gemakkelijk mogelijk te maken, geven wij je graag tips. Dit keer laten we je zien hoe je met tea tree oil als schoonmaakmiddel aan de slag kunt!

Tea tree oil is een natuurlijk product, wat een stuk beter is voor de natuur dan de oorspronkelijke chemische schoonmaakmiddelen. Kijk ook eens naar deze schoonmaaktips met natuurlijke producten.

Een heerlijk schoon huis

1. Allesreiniger

Gebruik jij liever een natuurlijke allesreiniger? Mix dan tien druppels tea tree oil met twee kopjes heet water en een half kopje azijn. Let wel op met bepaalde materialen zoals marmer en graniet. Deze materialen kunnen namelijk niet zo goed tegen azijn en kun je beter schoonmaken met enkel water en een milde reiniger.

2. Luchtverfrisser

Wanneer je last hebt van muffe geurtjes in huis kun je dit snel oplossen door een paar druppels tea tree oil in je aroma diffuser te doen. Op deze manier zuiver je de lucht op een natuurlijke manier!

3. Wasmiddel

Voeg een theelepel van de olie toe in de wasmachine bij je vuile was en het zal je helpen om alle bacteriën uit je kleding te verwijderen. Voor een extra lekkere geur kun je ook nog een andere olie toevoegen zoals een bloemen- of citroenolie.

4. Schimmel verwijderen

Heb je last van vervelende schimmelplekken in huis? Mix een theelepel tea tree oil met een kop water in een sprayflacon (een oude plantenspuit kan natuurlijk ook). Spray de mix op de schimmel en laat het een aantal minuten intrekken. Maak het daarna schoon met een doek en je schimmel is weg. Wil je schimmel voorkomen? Spray de mix dan preventief op de desbetreffende plekken.

Bron: Etsy

5. Badkamer reiniger

Het schoonmaken van je badkamer kun je makkelijk doen met een goede ‘scrub’. Combineer tien tot vijftien druppels van de olie met water, azijn en soda. De soda haalt de vlekken weg en de olie verwijdert bacteriën en schimmel.

6. Tandenborstel reinigen

Mix tien druppels tea tree oil met een kop water. Laat je tandenborstel ongeveer vijftien minuten weken en alle bacteriën zijn verdwenen. Nu kun je weer lekker fris je tanden poetsen!

Heb je echt geen tijd om schoon te maken? Met deze tricks laat jij je huis toch heerlijk schoon ruiken.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6x tea tree oil als natuurlijk schoonmaakmiddel
Sluiten