6x must-haves voor een opgeruimd huis

Kijk, lang niet iedereen is even netjes en als jij niet zo opgeruimd bent van jezelf kun je daar eigenlijk niet zo heel veel aan doen. Waar je wel wat aan kan doen, is de inrichting van je huis. Want ook als je niet zo’n geordend type bent, kun je het thuis zo inrichten dat je huis geen zwijnenstal wordt.

Er zijn namelijk genoeg hulpmiddelen voor een opgeruimd huis en wij zetten de absolute must-haves even op een rijtje.

Bron: ohhhmhhh

1. Een sleutelkastje

Een opgeruimd huis begint bij binnenkomst in de hal. Let maar eens op het huis van je opgeruimde vriend. Is hij ooit zijn sleutels kwijt? Gaat hij ooit zonder handschoenen naar buiten terwijl het vriest? Precies, dat gebeurt ‘m niet, want alles is netjes georganiseerd in de hal. Check ook even onze tips voor een hal die het leven vergemakkelijkt.

Bron: Stelly

2. Tussenschotjes

Loopt in jouw garderobe de stapel shirts zomaar over in de stapel broeken met het gevolg dat je niets meer kan vinden en gewoon vergeet dat je bepaalde broeken in je kast had liggen? Als dit herkenbaar klinkt, kun je het best een aantal tussenschotjes kopen om tussen je stapels kleren te plaatsen op de plank. Meer handige ideeën voor een opgeruimde garderobe vind je hier.

Bron: the kitchn

3. Pegboards

Super handig en toepasselijk in vrijwel elke ruimte. Hang een pegboard in de keuken voor je keukengerei of in de werkruimte voor al je gereedschap. Check de DIY om te zien hoe je zo’n pegboard zelf maakt.

4. Magneetstrips

Magneetstrips zijn een geweldig hulpmiddel voor een opgeruimd huis. Hang een strip in de keuken voor je messen, in de kinderkamer voor de speelgoedautootjes of in de werkruimte voor je gereedschap.

5. Dienbladen

Een goede manier om spullen te organiseren, is door een groep benodigdheden op een dienblad te groeperen. Zo lijkt het geen rommeltje en heb je toch alles binnen handbereik bij elkaar!

Bron: Ikea

6. Dozen met etiketten

Labels, labels en nog meer labels. Opgeruimde mensen plakken overal etiketten op. Dozen met etiketten zijn de key naar een opgeruimd huis. Je gooit er alles in en je ziet er niks meer van.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6x must-haves voor een opgeruimd huis
Sluiten