Hannah Westra
Hannah Westra Keuken 15 sep 2015

6x moderne keukens waar we iets van kunnen leren

Als we moeten kiezen is de keuken toch wel een van onze favoriete plekken in huis. We zijn gek op fijne leefkeukens waar je uren kunt tafelen, maar kunnen ook prima genieten van simpele moderne keukens. Dat laatste klinkt in eerste instantie misschien wat minder interessant, maar gelukkig krijgen moderne keukens steeds meer toffe elementen die we maar al te graag aanschaffen.

Ter inspiratie zetten we achter elementen uit moderne keukens op een rijtje. Wat is jouw favoriet?

1. Minimalisme

Als het op inrichten aankomt, zijn we fan van de regel less is more. Die regel trekken we dus graag door naar de keuken. Kies bijvoorbeeld voor een witte basis en alleen lage kastjes. Beton in de keuken is ideaal voor een stoere twist. Zo’n betonnen werkblad hoef je trouwens niet per se te gieten. Je kunt er ook heel makkelijk een namaken met betonverf. Wil je graag een minimalistische keuken maken van de keuken die je hebt? Houd de werkbladen op een paar sfeermakers na leeg.

2. Keep it balanced

Wij houden best wel van de rust en openheid van Scandinavische keukens. Bovenstaande keuken is daar een mooi voorbeeld van. Door planken te verkiezen boven de zwevende keukenkastjes, lijkt de keuken veel ruimtelijker. Voor de kastjes is bewust gekozen om geen handvatten toe te voegen. Ondanks dat er best veel spullen in het zicht staan, is er dankzij de combinatie van kleur en materiaal wel sprake van balans.

3. Het beste van beide werelden

Deze moderne keuken heeft aardig gespeeld met contrast. De zwarte kastjes en koelkast springen er lekker uit, maar overheersen niet door de simpele witte tegelmuur. Het hout maakt de kleurkeuze wat levendiger. Kun je dus niet kiezen of je zwart of wit wilt in de keuken? Het kan prima allebei.

>> Shop the look: een stijlvolle keuken in zwart en wit

4. Glans voor een chique effect

Ook deze keuken is een goed voorbeeld van hoe zwart en wit prima samengaan in een ruimte. Maar hier draait het ook om iets anders: de keuze voor glans. Glans geeft een chique tint aan een ruimte, maar dat betekent echt niet dat het alleen maar bij een bepaalde stijl past. Door glans subtiel toe te voegen, wordt de uitstraling van de keuken nét iets levendiger.

5. Een moderne keuken hoeft niet duur te zijn

Houd je meer van matte en natuurlijke materialen? Dan kan het best tof zijn om natuurlijke elementen zoals onbewerkt hout terug te laten komen in je interieur. In deze moderne keuken zijn een paar van de witte kastjes vervangen door hout. Het is modern, zorgt voor een warmere sfeer én het is qua kosten ook prima te doen. Heb je de smaak te pakken? Wij hebben nog wel wat ideeën voor multiplex in huis.

Bron: tvis.com

6. Kleur in de keuken

Wil je echt eens iets heel anders met je keuken doen? Je kunt natuurlijk kiezen voor kleine kleuraccenten, maar je kunt het ook drastischer aanpakken zoals in dit voorbeeld. Doordat er gekozen is voor koele kleuren, blijft de sfeer in de ruimte rustig.

Meer keukeninspiratie? Dit zijn de tien mooiste keukens die je nú wilt hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6x moderne keukens waar we iets van kunnen leren
Sluiten