Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 12 jan 2015

6x low-budget tips voor een opgeruimde kinderkamer

De kinderkamer kan nogal gauw een rommeltje worden. Rondslingerend speelgoed, tekenpotloden, knuffels en poppen verspreid over de vloer. Je wilt natuurlijk dat je kinderen zoveel mogelijk hun gang kunnen gaan tijdens het spelen, maar je wilt uiteraard ook niet je nek breken over al die speeltjes.

Daarom geven wij je een aantal leuke, simpele èn low-budget tips voor een opgeruimde kinderkamer.

Bron: Flickr

1. Hang speelgoed op aan een pegboard
Een pegboard is super handig! Dit multifunctionele board vol gaatjes kan perfect als ophangsysteem functioneren. Maak een aantal haken aan het board door pinnen in de gaten te zetten. Hier kun je vervolgens al het speelgoed heel gemakkelijk aan hangen zodat de vloer weer vrij is om te lopen!

2. Houd het netjes, letterlijk en figuurlijk!
Hang een netje aan de zijkant van een kast of bed om knuffels, boekjes of ander speelgoed op te bergen. Dit neemt weinig ruimte in beslag en bevestig je heel gemakkelijk zelf met een hamer en een spijker.

3. Manden aan de wanden
Geen ruimte voor de luiers of val jij constant over de knuffels van je kids? Hang een paar manden aan de muur!

4. Benut de opbergruimte onder meubels
Vaak is er voldoende opbergruimte onder het bed, de commode of een kastje. Gebruik deze ruimte en berg er spullen op, die je niet dagelijks nodig hebt, zoals bijvoorbeeld kleding voor een ander seizoen of speelgoed dat je kind eigenlijk niet meer gebruikt.

Ook leuk: dit kinderbed is geïnspireerd op LEGO en heeft ook nog eens extra veel opbergruimte!

Bron: Homedit

5. Hang tekeningen aan clipboards
Ik herinner me nog dat ik als kind constant aan de tekentafel zat. Al die tekeningen zijn natuurlijk hartstikke leuk om te bewaren, maar ook wel heel leuk om af en toe op te hangen. Hang daarom wat clipboards aan de wand om de clipboards te showen. Zo wissel je de tekeningen ook gemakkelijk om!

Bekijk ook eens deze leuke DIY’s voor in de kinderkamer.

6. Etaleer speelgoed en boeken in kratten
Modern of vintage, kratten zijn een leuke manier om spullen op te bergen in de kinderkamer en tegelijkertijd een bepaalde stijl te geven aan de ruimte. Hang de kratten op aan de wand of zet ze gewoon naast en op elkaar!

Meer inspiratie voor de kinderkamer? Bekijk eens deze 5 ideeën voor een speelse en creatieve kamer voor je kind.

Reageer op artikel:
6x low-budget tips voor een opgeruimde kinderkamer
Sluiten