Renée Leeuw
Renée Leeuw Kerst 24 december 2015

6x leuke dingen doen met kerst

Kerst draait natuurlijk vooral om eten, heel vele eten. En familie. Maar tussen al die familieverplichtingen en dinertjes door kun je nog genoeg andere leuke dingen doen met kerst. We kunnen ons namelijk best voorstellen dat je niet hele feestdagen binnen wilt zitten. Bovendien kun je wel even wat beweging gebruiken na al dat kerstbrood, toch?

Daarom zetten wij een aantal leuke ideeën op een rijtje voor tijdens de kerstdagen en kerstvakantie. Zo kun je er eventjes tussenuit glippen, even een frisse neus halen en die benen strekken!

1. Ga schaatsen

Een witte kerst hoeven we niet te verwachten dit jaar en schaatsen op natuurijs zal ook lastig worden in ons land. Maar gelukkig zijn er genoeg kunstijsbanen opgebouwd en kun je in vrijwel elk plaatsje wel terecht voor wat ijspret! Onze favorieten? De ijsbaan op het museumplein in Amsterdam bijvoorbeeld of de Jaap Eden baan (ook in Amsterdam). Maar ook buiten Amsterdam zijn natuurlijk genoeg ijsbanen opgebouwd. Voor extreme sneeuw fun kun je bijvoorbeeld naar het Cool Event in Scheveningen of bind je ijzers onder je schoenen en waag een schaatsje op het Vrijthof in Maastricht.

2. Maak een wandeling

Tussen alle kerstbrunches, -borrels en -diners door is een beetje extra beweging en buitenlucht meer dan welkom. Stel voor om even een blokje om te gaan, maak een wandeling door het bos of over het strand. Is jouw familie helemaal sporty spice? Dan wil er misschien wel iemand mee hardlopen of fietsen!

3. Bezoek een museum

Liefhebbers van kunst kunnen zich uitermate vermaken tijdens de kerstdagen, want alle grote musea zijn tijdens de kerstdagen gewoon open. Check wel even de actuele openingstijden, want die zijn wellicht ietsje aangepast.

4. Ga naar Artis

Jawel, Artis is ook gewoon open tijdens de kerstvakantie en je kunt hier zelfs aanschuiven voor een ontbijt tijdens kerst! Stel je even voor.. je verse jus d’orange en croissantje nuttigen met uitzicht op de giraffen om vervolgens een ommetje te maken langs de leeuwen en tijgers? Een kleine kerst-safari in eigen land! Best wel cool. Alle events rond de kerstdagen vind je op de website van Artis.

5. Wandel langs de mooiste lichtkunstwerken

Een tip voor een wandeling langs de grachten: ga rond schemertijd. Dan poppen namelijk alle lichtjes op die in kunstige installaties zijn verwerkt voor het Amsterdam Light Festival. Er worden verschillende wandel- en vaarroutes georganiseerd, maar je kunt uiteraard ook gewoon zelf je route bepalen of op de fiets de kunstwerken aanschouwen. Check even de site van het Light Festival voor alle info.

6. Ga naar de bioscoop

Even geen zin meer om te praten met je familie? Dan kun je natuurlijk je eigen huis omtoveren tot thuisbioscoop, maar je kunt er ook eventjes tussenuit. Stel voor om naar de bioscoop te gaan en je kan even lekker een paar uurtjes tot rust komen. Daarna ben je weer opgeladen voor een goed gesprek en het volgende diner..

Nog meer leuke dingen doen met kerst? Deel je ideeën en tips met iedereen in een reactie onder dit artikel.

Reageer op artikel:
6x leuke dingen doen met kerst
Sluiten