6x lelijke elektriciteitsdraden, snoeren en apparatuur verstoppen

Computers, routers, smartphones, printers, tv’s en tablets; we kunnen ons haast geen leven zonder al die apparaten voorstellen. Helaas zijn deze handige gadgets niet altijd even mooi en de bijbehorende snoeren en opladers zijn al helemaal niet om over op te scheppen. Sterker nog, wij stoppen die elektrische draden het liefst weg.

Gelukkig zijn er altijd wel mensen met een creatief brein, die stijlvolle manieren bedenken om lelijke apparatuur te verbergen. Wij hebben zes ideeën op een rijtje gezet voor het verstoppen van die lelijke draden van je elektronica.

1. Inpakken

Kun jij je verschrikkelijk ergeren aan de router, het tv-kastje en de DVD of Blue-ray speler als je tv kijkt? Verberg de apparaten dan in mooie opbergdozen. Maak aan de achterkant een gat voor de elektriciteitsdraden en je hoeft je nergens meer aan te storen. Als je een tv-meubel hebt met kastjes of lades erin, kun je de apparaten natuurlijk ook daarin opbergen.

Bron: Devote

2. Hang er iets voor

Verberg het alarm of de knop van de garagedeur met een handig klein lijstje. Zorg dat het schilderijtje elke keer weer makkelijk opgehangen kan worden of maak er een scharniersysteem van, zodat het open en dicht kan.

Bron: Prearo

3. Inlijsten

Tv’s zijn door de jaren heen een stuk mooier geworden, maar we kunnen ons zo voorstellen dat tv’s niet bij elk interieur passen. Hierboven zie je een grappige en creatieve oplossing: met een lijst eromheen zorg je dat de tv meer een onderdeel wordt van je interieur.

Bron: HGTV

4. Achter gesloten deuren

Kasten zijn dé ideale plek om apparatuur, die je niet zo vaak gebruikt te verbergen. Een (kleine) printer kan bijvoorbeeld prima in een lade en een strijkijzer kun je ook makkelijk in een kast opbergen.

Bron: Roomed

5. DIY

Maak zelf je eigen oplaad station voor alle telefoons in huis met deze toffe do it yourself!

Bron: Beon.ru

6. Omleiden

snoeren en stekkers die onder een kast of bureau vandaan komen geven een rommelig effect. Plak ze daarom achter of onder de kast vast met tape of leidt ze om met een zelfgemaakt systeem, zoals in onderstaande foto.

Bron: Ferodoor

Snoeren hoeven niet altijd verstopt te worden. Kijk maar naar deze gave, gepimpte elektriciteitsdraden die zeker wel in het zicht mogen liggen!