6x hacks om de koker van je inpakpapier te hergebruiken

Met Sinterklaas net achter de rug en Kerstmis in het vooruitzicht zullen er veel rollen inpakpapier de revue passeren deze maand. En dat betekent ook veel kartonnen kokers die hoogstwaarschijnlijk bij het afval terecht komen. Maar stop! Deze kokers kun je namelijk perfect hergebruiken! Wij geven je een aantal super handige tips.

Is jouw inpakpapier nog niet helemaal op? Bekijk dan deze video, waarin we stap voor stap uitleggen hoe je je kerstcadeaus origineel kunt inpakken!

Items niet weggooien maar hergebruiken

Kerstverlichting

Ben jij ook al uren bezig geweest om de kerstverlichting uit de knoop te halen? Of zie je er misschien nog tegenop? Wij hebben de oplossing! Draai de kerstverlichting straks na Kerstmis om de kartonnen koker heen. Maak aan ieder uiteinde van de koker een klein sneetje waar je het begin en het eind in vast kunt zetten en je verlichting komt nooit meer in de knoop. Scheelt je een hoop tijd volgend jaar!

Stofzuiger

Ieder huis heeft wel van die hoekjes waar je nét niet bij kunt komen met de stofzuigerslang. Stop de koker in de stofzuigerslang en vouw hem zo dat je precies in die hoekjes komt. Ook handig als je armen net wat te kort zijn want op deze manier kun je prima bij de spinnenraggen aan het plafond. Wil je meer stofzuigtips? Lees dan even dit artikel.

Tafellinnen

Strijk en vouw jij je tafellinnen ook altijd heel secuur, maar komen ze helaas toch weer gekreukt uit de kast? Rol dan vanaf nu het tafellinnen om de kartonnen koker heen! Op deze manier kun je ze handig opbergen, en wij garanderen dat ze kreukvrij blijven!

Belangrijke documenten opbergen

Vaak ben je erg zuinig op belangrijke documenten als diploma’s en certificaten, maar ook op de kunstwerken die je kinderen gemaakt hebben. Je wilt niet dat ze kreuken of dat er misschien zelfs een vlek op komt. Bewaar deze documenten en kunstwerken opgerold in de koker. Zo zullen er nooit vlekken, vouwen of kreukels in komen.

Opladers en andere kabels

Heb jij thuis ook zo’n lade met een wir-war aan losse kabels en opladers? Knip de koker in kleinere stukken en draai de kabels er omheen. Plak er vervolgens een label op zodat je precies weet waar welk kabeltje voor is.

vouwen in je pantalon

Heb je net je pantalon netjes gestreken op een hanger in de kast gehangen, komt ‘ie er met een enorme vouw weer uit. Zonde! Knip de koker eerst in stukken die even lang zijn als de hanger. Knip de koker vervolgens in de lengte door en doe de rol om het horizontale gedeelte van de hanger heen. Nu zul je nooit meer vouwen krijgen in je broek! Heb je geen rol inpakpapier meer over? Dan kun je hier natuurlijk ook een lege keukenrol voor gebruiken.

Wist je dat naast de koker van inpakpapier aluminiumfolie ook een ideaal hulpmiddel is in huis? Wij hebben zes geniale hacks voor je op een rijtje gezet.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6x hacks om de koker van je inpakpapier te hergebruiken
Sluiten