Renée Leeuw
Renée Leeuw Spots 4 okt 2016

6x Instagram-waardige cafés en restaurants voor de interieurliefhebber

Als ik ergens een kop koffie ga drinken of een hapje ga eten, kies ik de plek eigenlijk altijd uit op de looks. Natuurlijk vind ik de menukaart ook belangrijk, maar bij mij werkt het eigenlijk als het kiezen van een boek. Je kijkt eerst naar de cover voordat je ‘m openslaat en als de cover je niet opvalt, loop je er meestal voorbij.

Voor iedereen die net zo interieur minded is als ik, maakte ik een selectie van Instagram-waardige cafés en restaurants, waar iedere interieurliefhebber blij van wordt. Van Amsterdam tot Londen en van Kopenhagen tot Parijs; deze plekken moet je bezoeken.

Plants, pancakes & the best company in the world @leeuwmerel ?? #zaterdag #brunch #weekend #newplace #amsterdam #mookpancakes

A photo posted by Renée Leeuw (@reneeleeuw) on

Ik zal proberen mijn selectie kort te houden en begin bij het beste moment van de dag: het ontbijt! Dat doe je bij Mook Pancakes achterin de zaak onder een glazen dak, tussen de planten. Zelfs de pancakes zijn Instagram-waardig, dus ook je foodie friend kan mee.

Adres: De Clerqstraat 34, Amsterdam

First stop: lunch @obladicafe met de liefste bediening, de leukste collega @iames.me en de beste avocado toast in tijden ? so far, so good. #roomedinparis #paris #obladicafe

A photo posted by Renée Leeuw (@reneeleeuw) on

When in Paris.. ga naar Ob-La-Di. Portugese tegels op de vloer, een bar van marmer, koperen details en elke dag verse bloemen in vaasjes op tafel. En bovendien is de bediening hier altijd super vriendelijk en behulpzaam, iets wat in Parijs niet altijd het geval is (maar dat ligt dan ook vaak aan de taalbarrière).

Adres: 54 Rue de Saintonge, Parijs

Bekijk hier de volledige city guide van Parijs.

Het ziet er een klein beetje uit als een hoerentent, maar ze kunnen hier koken! Man, man, man.. ?? #happyhappyjoyjoy #juudisnogsteedsjarig #tetten

A photo posted by Renée Leeuw (@reneeleeuw) on

Wie in Amsterdam woont, heeft ongetwijfeld al meerdere malen geprobeerd om een plekje te reserveren bij deze tent en dat kan twee redenen hebben. Vanwege de keuken – de gerechten zijn een mix van verschillende Aziatische keukens – of vanwege het interieur. Happyhappyjoyjoy is totaal anders dan de meeste zaken in Amsterdam. Geen licht en minimalistisch interieur, ook geen hipster planten en industriële lampen. Nee, hier hangen de parasolletjes aan het plafond en vormt de kleur rood het decor. Het interieur is een ontwerp van Concrete en ja, die snappen hoe je een statement maakt.

Adres: Bilderdijkstraat 158hs, Amsterdam

Die grote eieren zijn dus toiletten @sketchlondon ? #love dit #design #inmyhouseplease #sketch

A photo posted by Renée Leeuw (@reneeleeuw) on

Als zelfs de toiletten Instagram-waardig zijn, dan weet je dat het goed zit. Het interieur van Sketch in Londen won al verschillende prijzen en dat is meer dan terecht. Zodra je hier binnenstapt, krijg je het gevoel op de set van een Wes Anderson film te zijn. Wauw!

Adres: 9 Conduit Street, Londen

When you discover a restaurant and actually want to live in it. #copenhagen #titsontour #designcrush #greenhouse

A photo posted by Renée Leeuw (@reneeleeuw) on

Als plantenliefhebber in Kopenhagen moet je even langs Väkst. De zaak hangt vol planten en string lights en middenin het restaurant staat een kas!

Adres: Sankt Peders Stræde 34, Kopenhagen

Bekijk hier onze tips voor een city trip naar Kopenhagen.

Jungle by (almost midsummer) night kinda situation on the sixth floor ?? @livezoku #jungle #rooftop #amsterdam #happy #zoku #livezoku #zokuamsterdam

A photo posted by Renée Leeuw (@reneeleeuw) on

En voor de plantenliefhebbers die in Nederland blijven, mocht Zoku natuurlijk niet ontbreken in het lijstje met Instagram-waardige cafés. Eigenlijk is dit een ‘hotel’, maar bovenin bevindt zich ook een restaurant met lounge én de fantastische glazen overloop op het dak. Planten, planten en nog meer planten. Ja, hier worden wij plantenliefhebbers heel blij van.

Adres: Weesperstraat 105, Amsterdam

MEER LEZEN
Zoals je ziet halen wij onze inspiratie uit restaurants (bekijk hier meer Roomed-waardige plekken), maar ook uit hotels en winkel etalages.

Reageer op artikel:
6x Instagram-waardige cafés en restaurants voor de interieurliefhebber
Sluiten