Inspiratieboost: keukenbladen voor de echte kookliefhebber (of juist niet!)

Inspiratieboost: keukenbladen voor de echte kookliefhebber (of juist niet!)

Het keukenblad is een van de belangrijkste onderdelen van de keuken. Het kan de ruimte maken of breken, én moet natuurlijk aansluiten op jouw kookgedrag. Om jou te inspireren laten we je verschillende keukenbladen zien, zodat jij straks in één oogopslag kunt zien wat je mooi vindt en wat bij je past.

Een keukenblad kiezen is natuurlijk afhankelijk van je smaak, maar óók van jouw liefde voor koken die er wel of niet is. Als jij bijna dagelijks staat te kokkerellen dan moet je keuken natuurlijk mooi zijn, maar het belangrijkste is dan misschien wel de functionaliteit. Een keuken die vaak gebruikt wordt moet tegen een stootje kunnen. Daarom zetten we twee verschillende themas op een rijtje: verschillende keukenbladen die óf vooral heel erg mooi zijn, óf heel erg praktisch.

De hele dag kokkerellen in de keuken

De echte kookliefhebber gaat voor…

… functionele keukenbladen die er toch stylish uit zien!

Gladde materialen die makkelijk schoon te maken zijn en tegen een stootje kunnen. Bekijk onderstaande foto’s van de mooiste voorbeelden.

Bron: Avotakka

Een houten keukenblad is vrij onpraktisch, maar met een laagje matte lak zorg je ervoor dat je keukenblad tegen een stootje kan. We geven toe: iets minder mooi natuurlijk, maar wel een stuk functioneler.

Marmer is prachtig, maar niet altijd even praktisch. Daarom kun je ervoor kiezen om een kunststof keukenblad met een marmer-look aan te schaffen. Goedkoper én functioneler!

Bron: Bo Bedre

Niet élke dag uren in de keuken te vinden?

Dan hoeft je keuken dus ook niet per se de meest functionele ooit te zijn…

En dan kun je je dus vooral focussen op de styling! Yay! Want sommige materialen zijn prachtig, maar best onpraktisch voor iemand die regelmatig in de keuken staat. Hierbij wat inspiratie van de mooiste keukenbladen.

Een betonnen keukenblad is heel erg mooi, maar niet echt bedoeld om warme pannen op te zetten of olie op te morsen. Daarom is dit keukenblad perfect voor de makkelijke koker slash interieurliefhebber. Want beton in de keuken zorgt wel voor een hele gave stoere look.

Bron: Kinfolk

Bron: Airbnb

Hout is een goede manier om meer warmte aan te brengen in je keuken, en het materiaal past bijna in elke stijl. Hout vereist alleen wel de nodige onderhoud: af en toe even schuren en opnieuw olieën of lakken is geen overbodige luxe.

Bron: Plastolux

MEER LEZEN
Meer inspiratie voor je keukenblad? Bekijk hier een Inpsiratieboost met de mooiste werkbladen voor in de keuken!