Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Diy 10 aug 2016

6x IKEA hacks voor meer kleur in huis

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er IKEA hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Wil je op een eigenwijze manier iets meer kleur in huis brengen? Dat kan natuurlijk door een muurtje te verven in een nieuwe tint, maar je kunt ook bestaande meubels en accessoires in huis een nieuwe twist geven. Wij zetten de leukste IKEA hacks op een rijtje en laten zien hoe je bestaande items net iets meer kleur en persoonlijkheid kunt geven in je interieur.

Bron: IKEA hack

1. Kobaltblauwe bureaustoel

Is jouw werkplek een beetje saai en stoffig? Gebruik dan deze hack en maak van de ALMSTA stoel een kobaltblauwe eye catcher. Zo geef je de home office meteen een nieuwe look.

Bron: IKEA hack

2. Klok met washitape

Heb je geen tijd om met kwasten aan de gang te gaan? Dan is deze IKEA hack ideaal voor jou. Pimp het klokje VÄCKIS binnen vijf minuten met een vrolijke washi tape. In dit stappenplan lees je precies wat je nodig hebt en wat je moet doen.

Bron: IKEA hack

3. Grafische onderzetters

Met deze IKEA hack maak je van de standaard AVSKILD onderzetters een grafische toevoeging voor op de koffietafel. Super makkelijk en precies zoals jij ze wilt. Je kunt zelf de kleuren en de patronen bepalen. Wil je alle stappen doornemen? Lees dan dit artikel.

Bron: IKEA hack

4. Zeegras manden met kleurige deksels

Deze FRYSKEN manden staan leuk in elk interieur, zeker als je ze een eigen kleur geeft. Het enige wat je nodig hebt, is verschillende kleuren borduurgaren en je kunt aan de slag. In dit artikel lees je hoe je deze leuke manden een make-over geeft.

Bron: IKEA hack

5. Jaren ’60 fotolijsten

Deze hack laat zien hoe je die simpele JALLVIK fotolijstjes upgrade tot fotolijsten met een jaren ’60 look. Voeg wat leuke pasteltinten toe en ga voor een mooie zwart-wit foto. Precies weten hoe je het doet? Klik dan hier.

Bron: IKEA hack

6. Voor de mama’s en papa’s

Ook de kinderen mogen natuurlijk niet achterblijven in dit lijstje. Ben jij een creatieve papa of mama, ga dan nu meteen aan de slag met dit LÄTT tafeltje. Wij garanderen je dat de kinderen urenlang knutsel- en tekenplezier zullen beleven!

Heb je alle DIY’s gedaan en ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Hier vind je alle DIY’s van Roomed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6x IKEA hacks voor meer kleur in huis
Sluiten