6x leuke verf ideeën voor de kinderkamer

Eerder gaven we je al een aantal tips voor het kiezen van de beste kleur voor de muren. Deze tips kun je altijd en bij elke kamer toepassen, maar als je de kinderkamer een unieke look wilt geven, vraagt dat toch om iets meer creativiteit. En het is dé gelegenheid om even goed los te gaan met kleur!

Om je een beetje op weg te helpen, zetten wij de leukste verf ideeën voor de kinderkamer op een rijtje.

1. Grafische vormen

Voor dit idee hoef je echt geen professioneel schilder te zijn. Trek met schilderstape een rechte lijn van het ene naar het andere punt en druk het tape goed aan. Schilder het vlak met een schuimroller. Om de lijn strak te houden, trek je het tape van de muur wanneer de verf nog nat is. Grafische vormen geven de kamer een cool, ruimtelijk effect.

2. Stralend wit

Houd je niet zo van kleur, maar wel van een frisse look? Kies dan voor een witte basis en geef de kinderkamer kleur met accessoires. Denk aan een vlaggenlijn, een goed gevulde boekenkast en grote lijsten met prints. Voor meer inspiratie voor de witte kinderkamer kun je ons moodboard bekijken.

3. Ton sur ton

Wil je juist wél een kleurige kinderkamer, maar kun je niet kiezen? Ga dan voor ton sur ton. Dit betekent dat je kleuren kiest die dicht bij elkaar in het spectrum liggen – denk aan blauw, groen, geel – en daarbij meerdere tinten gebruikt. Zo kun je mintgroen prachtig combineren met teal, turkoois, beige en wit. En oudroze staat prachtig bij warm, lichtgrijs Tip: haal bij de doe-het-zelf zaak een aantal verfstalen. Knip de kleuren los en leg ze op een vel wit papier zodat je zo min mogelijk afleiding hebt. Schuif de kleuren bij elkaar totdat je de mooiste combinatie hebt gevonden.

4. Stempelen

Kleine figuurtjes kunnen de muren nét dat beetje extra geven. Nu zijn wij groot fan van de polkadot, maar je kunt ook denken aan driehoekjes, vierkantjes of strepen. En ook dit is weer makkelijker dan je denkt. In deze DIY stempelden wij servetten met behulp van een simpele spons. Deze tactiek kun je ook prima gebruiken voor de muur.

5. Voor de twijfelaars: de tweekleurige muur

In dit artikel tipten we je de truc van de tweekleurige muren al. Hierbij kun je weer voor ton sur ton gaan, maar je kunt ook kiezen voor twee totaal verschillende tinten.

6. Structuurverf

Met structuurverf kun je een muur een goede opsteker geven. Tegenwoordig koop je verf in koper, goud, of met een beton look. En het mooie is: deze verfsoort hoef je echt niet netjes aan te brengen. Koop een grote blok kwast en verf met lange banen op de muur voor het leukste effect.

Bekijk ook: 5 ideeën voor een speelse en creatieve kinderkamer

Reageer op artikel:
6x leuke verf ideeën voor de kinderkamer
Sluiten