Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 3 oktober 2015

6x hoofdborden die je zelf kunt maken

Met hoofdborden kun je jouw slaapkamer echt een persoonlijke en warme touch geven. Een hoofdbord maakt jouw bed direct knusser en is volgens de Feng Shui principes ook nog een heel goed idee. Dit omdat je lichaam ‘support’ nodig heeft tijdens de nachtrust en dat krijg je vooral wanneer je bed omringt wordt door dichte muren.

In dit artikel zetten we de leukste hoofdborden op een rij, die je zelf kunt maken. Klik op de link om door te gaan naar de instructies voor de DIY.

1. Een hoofdbord van canvas

Dit hoofdbord is geïnspireerd op de hotelkamers van het Ace Hotel. Check de DIY.

2. Tegels aan de wand

Een tegelwand is misschien niet het eerste waar je aan denkt als achterwand van je bed, maar toch kan dit heel gaaf zijn. Het is ook absoluut niet zo lastig als je denkt. Wij kwamen namelijk een DIY tegen waarbij je ‘nep’-tegels gebruik. Check het hier.

3. Oude ramen

Misschien heb je toevallig nog wat oude ramen in de schuur liggen, maar anders kun je ook eens een kijkje nemen bij de sloop. De oude panelen zijn heel makkelijk als hoofdbord te gebruiken. Hoe? Dat zie je hier.

4. Houten hoofdbord

Dit is eigenlijk een Ikea hack. Wat je nodig hebt? Het MALM bedframe en de instructies in dit artikel.

5. Bloemen op bed

Een hoofdbord vol met kunstbloemen die niet van echt te onderscheiden zijn. Hoe je dat maakt? Heel simpel! Hier wordt het even uitgelegd.

Bron: homedit

6. Schoolbord

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar schoolbordverf kan alles leuk maken! Zet een schoolbord achter je bed of verf de achterwand zelf tot een schoolbord met krijtbordverf. Check de DIY hier.

Zit er voor jou niets tussen? In dit artikel zetten we nog negen ideeën op een rij voor hoofdborden die je bed een stuk spannender maken.

Reageer op artikel:
6x hoofdborden die je zelf kunt maken
Sluiten