Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 8 feb 2015

6x DIY planken die net even leuker zijn dan je normale plank

Als je het in huis echt persoonlijk wilt maken, moet je natuurlijk wel het een en ander van jezelf laten zien. Uiteraard hoef je niet je hele hebben en houwen uit te stallen en mag je redelijk wat spullen achter gesloten kastdeuren verbergen, maar bepaalde items verdienen gewoon een mooi plekje in het zicht.

Planken of open kasten zijn daar het uitgelezen middel voor. Zet hier je boeken, mooie servies, planten, kaarsen of bijzondere vondsten en laat je interieur nog meer spreken door de planken een bijzondere twist te geven. Ter inspiratie verzamelden wij de leukste DIY planken.

Bron: g colton

1. Hang je planken op met grove touwen

Niet zo stabiel misschien, maar wel heel origineel en handig als jouw muren weinig stevigheid bieden.

2. Een rond wandkastje

Voor kleine objecten, zoals nagellak en koffiecups. Dit wandkastje maak je heel gemakkelijk zelf van een Ikea dienblad. Bekijk de Ikea hack hier.

3. In de wolken met je plank

Dit plankje is helemaal in de wolken en onwijs leuk voor de kinderkamer bijvoorbeeld. Bekijk hier hoe je zo’n plankje zelf maakt.

4. Een plankenkast los van de muur

In plaats van aan de muur bevestig je de consoles gewoon aan nog een plank en nog één en.. eigenlijk kun je deze plankenkast zo hoog maken als je wilt. Hoe? Dat leggen we je in deze Ikea hack haarfijn uit.

5. Een ladder-planken-kast

Heb je nog een stevige schildertrap in de schuur staan, die je eigenlijk niet meer als trap gebruikt? Dan is het tijd voor een nieuw leven als ladder-planken-kast. Bekijk de DIY hier.

6. Simpel en toch creatief met messing

Dit is echt een project voor als je weinig tijd hebt en toch net even iets anders wil dan die gewone planken van Ikea. Met een messing randje is deze plank toch meteen een stuk eleganter. Check hier de DIY.

Reageer op artikel:
6x DIY planken die net even leuker zijn dan je normale plank
Sluiten