Tips 23 aug 2015 Renée Leeuw

6x diervriendelijke tips tegen wespen

Officieel mogen we nog niet van een plaag spreken, maar de zomer van 2015 wordt gedomineerd door de wesp. Ze duiken overal op en dan vooral in ons glas als we net even lekker op het terras in de zon zitten. Niet leuk! Daarom gingen wij eens kijken wat je zoal kan doen tegen wespen, want de zomer mag van ons nog wel even wat langer duren en daar hebben we die insecten liever niet bij.

Wij zetten een aantal handige tips op een rijtje zodat jij rustig een drankje kan doen in de zon zonder zorgen!

koffie-roomed
Bron: jarmoluk

1. Verbrand koffie

Het klinkt een beetje gek, maar wespen kunnen niet tegen de geur van verbrande koffie. Schep daarom een lepeltje gemalen koffie, steek dit aan en de penetrante geur verspreidt zich snel waardoor de wespen binnen no time vertrokken zijn. Let op: het stinkt wel een beetje!

2. Haal kruidnagels in huis

Een klassieker tegen wespen, die je ongetwijfeld kent. Wespen hebben een hekel aan de geur van kruidnagel en ook citroen is iets waar ze niet echt dol op zijn. Snijdt een citroen doormidden en stop de kruidnagels in het vruchtvlees. Je kunt de citroenen gewoon op een schoteltje leggen en je zult zien dat de wespen niet meer in de buurt komen. Heb je geen citroen in huis? Leg de kruidnagels dan in een bakje koud water. Een sinaasappel werkt overigens net zo goed als een citroen.

3. Brand een citronella geurkaars

Met deze truc sla je twee vliegen in één klap. Muggen hebben namelijk ook een hekel aan deze geur. In dit artikel laten we zien hoe je zelf een citronella geurkaars kunt maken.

>> 6x de beste middelen tegen muggen

wierook-roomed

4. Steek wierookstokjes aan

Het moge duidelijk zijn dat wespen nogal gevoelig zijn voor geurtjes. Ze zijn bijvoorbeeld absoluut niet dol op de geur van wierook. Als je zo’n stokje aansteekt, zijn de wespen direct verdwenen.

5. vul zakken met ijs

Een beetje een gekke tip en het werkt natuurlijk ook maar tijdelijk. Hang een paar zakken met ijs op. De zon zorgt voor een bepaalde reflectie, die wespen in de war brengt. Daardoor zullen ze snel vertrekken en jou met rust laten.

tegen wespen
Bron: kevin pan

6. Verse munt en tomaten

Wie houd er nou niet van een beetje verse munt en tomaat? Het antwoord raad je al: wespen. Met takken van deze planten maak je de insecten echt niet blij. Dus dat wordt lekker veel koken met deze ingrediënten!

Heb jij nog handige tips tegen wespen? Deel het met ons in een reactie!

Reageer op artikel:
6x diervriendelijke tips tegen wespen
Sluiten