admin
admin Verlichting 29 jan 2014

6x de leukste manieren om zelf een hanglamp te maken

Lampen zijn een bron van sfeer in huis. Een mooie hanglamp boven de eettafel kan dan ook echt niet ontbreken, vinden wij. Natuurlijk zijn er een hele hoop mooie exemplaren te koop, maar op een vrije middag maak je er (bijna) net zo makkelijk één zelf. Naast dat het leuk is om zelf iets te maken, heb je straks ook nog een uniek object in je interieur. Dus, snel aan de slag!

Wij zetten zes leuke DIY hanglampen op een rijtje.

1. Hanglamp van oude potten

Van oude potten maak je heel gemakkelijk een paar sfeervolle lampen. We leggen je precies uit hoe je een hanglamp van een mason jar maakt.

2. Een tweede leven voor wereldbollen

Heb je een oude wereldbol op zolder liggen? Zaag ‘m precies over de evenaar doormidden. Maak aan de bovenkant een gat waar een fitting in past en zet dit vast. Bolletjes erin en je hebt twee gave hanglampen!

3. Betonnen lamp

Maak een hanglamp van beton met behulp van een plastic fles. Bekijk hierboven stap voor stap hoe de hanglamp te maken is.

4. Een schaal als lamp

Een geniaal idee! Tover een simpele schaal om tot hanglamp. Hoe je dat doet leggen we uit in deze Ikea hack.

5. Geometrische lamp van koperen buizen

Een waanzinnige lamp die makkelijk te maken is met wat koperen buizen. Even buigen, vastzetten en klaar is Kees. Lees hoe je deze lamp moet maken.

6. Lampentak

Ga het bos in op zoek naar een mooie, grote tak en maak er thuis een hanglamp van. Hang wat lampen met lange snoeren aan het plafond en wikkel deze om de tak heen, waardoor ‘ie in de lucht blijft hangen. Zo simpel is het!

Meer lezen over lampen?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6x de leukste manieren om zelf een hanglamp te maken
Sluiten