Lotte Wullems
Lotte Wullems Tips 13 aug 2017

Dit zijn de 5 beste tips tegen muggen in huis

Een snurkende partner, het schelle geluid van je wekker of de buurman die om zes uur ‘s ochtends besluit te starten met klussen. Allemaal vrij irritant, maar er is niets – maar dan ook écht niets – zo frustrerend als het gezoem van een mug bij je oor, als je net in slaap bent gevallen. Om maar niet te spreken van de onophoudelijke jeuk als zo’n bloedzuigertje je te pakken heeft gehad.

Maar: voorkomen is beter dan genezen. Dus tijd om de verdedigingsstrategie te bespreken. Hieronder vind je vijf effectieve middelen en tegen muggen in huis.

Een hor

Zeker in de zomer is een hor onmisbaar. Op deze manier kun je namelijk als de avond valt het raam openzetten zodat er een fris briesje je huis in waait – zonder dat je zoemende, bloeddorstige gasten uitnodigt.

Feit of fabel? Muggen komen op het licht af
Weleens gezien dat muggen zich rondom een lamp verzamelen? Dat is niet vanwege het licht, maar vanwege de warmte. Een mug kan jou in het donker namelijk ook prima vinden, aan de hand van je lichaamswarmte. Ook je lichaamsgeur en de kooldioxide die je uitademt speelt een rol.

Een klamboe

Niet alleen muggenwerend, maar ook nog eens stijlvol. Met een klamboe of luchtige gordijnen rond je bed creëer een dromige, romantische sfeer én kun je rustig slapen zonder lek gestoken te worden.

>> trend alert: het hemelbed waar je vroeger van droomde mag weer

Let op stilstaand water

Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water. Als je dicht bij een vijver, sloot of rivier woont, is de kans op een muggenplaag dus ook groter. Maar wist je dat je ook moet letten op plassen regenwater, verstopte dakgoten en volgelopen bloembakken? Check daarom in en rondom je huis of je ergens (kans hebt op) waterplasjes en laat geen vaas op bloempotjes staan met een klein laagje water. De mug heeft slechts een enkele dagen nodig voor een gezinsuitbreiding!

Een ventilator

Muggen hebben een hekel aan tocht, dus een ventilator naast je bed of de bank kan helpen de insecten op afstand te houden.

Planten

Wij zijn dol op planten en bloemen in huis, maar muggen delen die liefde niet. Win-win dus! Wil je ze zo veel mogelijk weren? Ga dan voor een van deze zes planten en bloemen:

* Kattenkruid
* Citroengras
* Goudsbloemen
* Munt
* Lavendel
* Rozemarijn

Feit of fabel: alleen vrouwelijke muggen prikken
Klopt! Alleen vrouwelijke muggen steken omdat zij de eiwitten uit jouw bloed nodig hebben voor de ontwikkeling van hun eitjes. Mannelijke muggen overleven met de nectar van bloemen.

Do it yourself

Zelf je eigen citronella kaars tegen muggen maken? Check dan hier onze DIY.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 beste tips tegen muggen in huis
Sluiten