6x briljante baking soda tricks voor in huis

Vrijwel iedereen heeft het standaard in het keukenkastje staan en gebruikt het regelmatig voor lekkere baksel: baking soda. Maar wist je dat dit middel zo veel meer functies heeft dan alleen maar rijsmiddel bij het bakken. Ook voor in huis! Wij zetten de meest briljante baking soda tricks voor jou op een rijtje.

1. Gezichtsmasker

Dit heerlijke gezichtsmasker kun je snel en simpel maken met ingrediënten die je waarschijnlijk standaard in het huis hebt. Mix 1 a 2 eetlepels baking soda met sap van een halve citroen en wat honing. Masseer je gezicht in met het mengsel en laat 15 minuten intrekken. Resultaat: een heerlijk zacht en stralend huidje!

2. Groenten schoonmaken

Helaas worden groenten tegenwoordig bespoten met veel bestrijdingsmiddelen. Om het nog maar niet te hebben over de tientallen mensen die jouw lekkere tomaat in hun handen hebben gehad voordat jij ‘m in je mandje stopt! Maak je groenten daarom goed schoon met een pasta van water en baking soda.

3. Luchtverfrisser met heerlijke geur

Mix 2 kopjes water met een eetlepel baking soda en 10-20 druppels van je lekkerste etherische olie. Doe het mengsel in een flesje met pomp en klaar is je natuurlijke luchtverfrisser.

4. Weg met die muggenbulten

Niets is vervelender dan na een lange zomeravond erachter komen dat de muggen je flink te pakken hebben gehad. Maak een pasta van baking soda en water en smeer dat op je muggenbulten of andere insectenbeten. Het stopt de zwelling en de jeuk. Het mengsel helpt ook goed bij een zonverbrande huid!

5. Ontsmet je tapijt

Deze tip is perfect als je huisdieren hebt. Sprenkel over het tapijt wat baking soda en laat het een uur in trekken. Daarna goed stofzuigen et voila, een fris, geurloos tapijt. Gebruik het op dezelfde manier in je favoriete schoenen!

>> zo houd jij je huis met huisdieren schoon

6. Verwijder een olievlek

Oh oh, een grote olievlek op de bekleding van je bank of favoriete kledingstuk. Helaas is olie altijd moeilijk uit stof te verwijderen, maar als je wat baking soda over de vlek sprenkelt, zal het een heel groot deel (maar hopelijk alles!) van de olie absorberen.

Benieuwd naar meer briljante tricks?
>> 6x briljante Vaseline tricks
>> 9x briljante tricks met kokosolie
>> 5 geniale hacks om kaarsvet te verwijderen

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6x briljante baking soda tricks voor in huis
Sluiten