Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 16 jul 2015

6x beton in de keuken

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat beton razend populair is. Hoe rauwer en stoerder, hoe beter! Café’s en bars gaan gezellig mee in de industriële hype en ook thuis hangen we massaal die stoere fabriekslampen aan het plafond en gebruiken we oud sloophout om nieuwe meubels van te maken. Vooral de keuken is een ruimte, die zich goed leent voor zo’n industriële look.

Eerder lieten we al zien hoe je de keuken een industriële look geeften één manier is door het gebruik van beton. Daarom laten we in dit artikel zien hoe je op verschillende manieren beton in de keuken kunt gebruiken.

Bron: cococozy

1. Keukenblad van beton

We trappen af met de meest voor-de-hand-liggende manier om beton in de keuken te brengen: het keukenblad natuurlijk. Zo’n blad kun je op verschillende manieren maken. Je kunt ervoor kiezen om een bestaand keukenblad de beton-look te geven met betonverf en een andere manier is om zelf een blad van beton te storten. In deze DIY lichten we beide mogelijkheden toe.

Bron: Femina

2. Betonnen hanglampen

Vaak kiezen liefhebbers van een industrieel interieur voor een fabriekslamp in de keuken, maar een betonnen variant is net zo gaaf en misschien nog wel unieker. Zeker als je er zelf een maakt. In deze DIY laten we zien hoe je dat doet. Mocht je niet zo handig zijn, dan kun je natuurlijk ook gewoon een betonnen hanglamp kopen.

3. Betonnen vloer

In de keuken wordt gemorst en de keukenvloer krijgt dan ook gegarandeerd te maken met sauzen en oliespatten. Dat is niet erg, want zo’n keukenvloer mag er best doorleefd uitzien. Maar mogen we je een tip geven? Het leggen van een vloer is nogal een klus en je kan jezelf heel wat moeite (en geld) besparen door de betonnen ondervloer gewoon als keukenvloer te kiezen. In dit landelijke huis ligt een betonnen vloer met een glansje erover voor een ietwat elegantere look.

Bron: BHG

4. Betonnen bakken

Als je gek bent op koken heb je ongetwijfeld wel een goede voorraad verse kruiden. Misschien heb je wel een kruidentuin buiten, maar deze kun je natuurlijk ook ín de keuken maken. Maak een bak van beton om al je kruiden in te planten. In deze DIY laten we zien hoe je een betonnen bak op wieltjes maakt, maar je kan ook op zoek gaan naar een paar betonblokken en die gebruiken als plantenbak. Daar zitten namelijk al gaten in, super handig!

Bron: Jason Bax

5. Keukeneiland van beton

Niet alleen het keukenblad leent zich goed voor beton; je kunt het ook nog doortrekken naar het keukeneiland. Zoals bovenstaande afbeelding laat zien, kun je zo’n groot betonnen blok goed combineren met hout. Op die manier zorg je voor iets meer warmte in de keuken.

6. Betonnen letters

Zeg het met beton! Vaak wordt de keuken overgeslagen bij het decoreren. Waarschijnlijk vanwege ruimtegebrek (en dat begrijpen we heel goed), maar mocht je nog voldoende ruimte over hebben.. Overweeg dan eens om beton in de keuken te brengen met decoraties. In deze DIY laten we zien hoe je zelf letters giet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6x beton in de keuken
Sluiten