Shopping 31 aug 2016 Renée Leeuw

60 Nederlandse meesterwerken in één boek

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Eerder deze zomer kon je op Roomed lezen dat je het Rijksmuseum via Google kunt bezoeken. Als je vindt dat het toch wat klassieke museum een iets traditioneler medium verdient, hebben we nu goed nieuws voor je. Er is namelijk een waanzinnig boek over de Eregalerij van het Rijksmuseum, ontworpen door Marcel Wanders.

mendo_book_Rijks_08
mendo_book_Rijks_07
rijksmuseum

Het boek telt 460 pagina’s, is 25 centimeter breed en 35 centimeter hoog. En dat is gerust royaal te noemen. Toch is het niets vergeleken met de gelimiteerde editie van het boek die in april uitkwam – in een oplage van slechts 2.500 stuks, elk genummerd, gesigneerd en voorzien van een prachtige standaard. Het formaat van dat boek is maar liefst 50 x 70 centimeter en het prijskaartje is bijpassend: 6.500 euro.

mendo_book_Rijks_10
mendo_book_Rijks_02
mendo_book_Rijks_01

Nu is er dus de reguliere versie van 125 euro. En ook die versie is een waardig eerbetoon aan de zestig meesterwerken uit de Eregalerij van het Rijksmuseum. Denk aan De Nachtwacht en het Melkmeisje.

mendo_book_Rijks_03

Marcel Wanders zegt erover: “Het boek laat zien welke invloed deze meesterwerken hebben op de manier waarop we de wereld vandaag zien.” Dat is misschien een beetje hoogdravend, maar een waardig eerbetoon is het zeker.

rijks_detail
mendo_book_rijks_co

Het boek is uiteraard te koop bij MENDO.

Reageer op artikel:
60 Nederlandse meesterwerken in één boek
Sluiten