Florence
Florence Wooninspiratie 30 juli 2016

6x tips voor een kleuraccent in huis

Is de basis van jouw huis neutraal, maar ben je toe aan een kleine verandering? Geef je interieur een boost met kleur! Nu hoef je niet gelijk de wanden in een bepaalde kleur te verven. Met een kleuraccent vrolijkt je een interieur namelijk net zo goed op. Dit geeft je interieur een speels effect maakt het direct een stuk persoonlijker. Een item dat eruit springt, maakt je interieur al snel origineel en eigen. Wij laten je graag zien hoe je op een gemakkelijke manier meer kleur aan je interieur toevoegt. In zes stappen heb je namelijk al een huis vol kleuraccenten.

Ben je er nog niet over uit welke kleur je toepast in je interieur? Check dan onze Colorboosts met de mooiste kleurcombinaties!

Bron: Pt-Store

1. Geef een lijst een kek kleurtje

Een simpele manier om meer kleur toe te voegen aan je interieur, is door te kiezen voor gekleurde lijsten voor je posters en foto’s. Kies je voor een felle kleur? Zorg er dan voor dat je deze kleur in alle lijsten doorvoert. Vind je een felle kleur al snel iets te heftig? Kies dan voor pasteltinten. Het fijne aan deze zachte tinten is dat je ze gemakkelijk kunt mixen en naast elkaar kunt hangen. Dit maakt de muur alleen maar speelser.

Bron: Lo Bjurulf

2. Verf kozijnen in een felle kleur

Zijn jouw kozijnen toe aan een likje verf? Overweeg dan eens om ze een kleur te geven. Ga bijvoorbeeld voor een chique look met antraciet of kies een knalkleur voor een vrolijk effect.

3. Geef kasten kleurrijke handvaten

Een simpele manier om die saaie keukenkastjes of decennia-oude kledingkast een make-over te geven, is door de handvatten te ruilen voor gekleurde varianten. Maak bijvoorbeeld een handgreep van leer of koop authentiek gekleurde deurknoppen bij de kringloopwinkel.

Bron: Vitra
Bron: Hem

4. Hang gekleurde lampen op

Geen zin om verf en kwast erbij te pakken, maar wil je toch een subtiele kleur in huis? Ga dan voor gekleurde lampen. Normaal zie je dit vaak terug in kinderkamers, maar in de woonkamer of keuken is dit ook een onwijs leuke toevoeging.

5. Voeg gekleurde accessoires toe

Ben je toch een beetje huiverig met kleur en heb je liever niet al te permanente veranderingen in je interieur? Begin dan eerst rustig en voeg kleuraccenten toe door gekleurde accessoires uit te zoeken. Denk aan kandelaars, plaids, servetten of bloemen: op de meest subtiele manier kun je het interieur al voorzien van een beetje kleur.

6. Laat poten van meubels eruit springen

Door meubels deels te verven in een andere kleur, creëer je in no time een andere look zonder veel geld uit te geven of nieuwe spullen aan te schaffen. Verf de poten van een vintage kast bijvoorbeeld in een statement kleur als rood of geef de poten van tafels een likje verf. Hierdoor pas je de interieurstijl niet direct aan, maar krijgt je huis wel een boost.

Reageer op artikel:
6x tips voor een kleuraccent in huis
Sluiten