Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 10 september 2017

6 vragen om aan een potentiële huisgenoot te stellen

Hospiteeravonden zijn een hel. Van een ordinaire vleeskeuring tot een heus drankfestijn; been there, done that. Vind jij het eens tijd dat je écht oprecht op zoek gaat naar een leuke en fijne huisgenoot om dat nieuwe appartement mee te delen? Lees dan verder.

Want tja, als je onder één dak woont, is het wel fijn als jullie qua karakter en/of levensstijl een beetje bij elkaar passen. Stel daarom voordat je zomaar ‘ja’ zegt in elk geval onderstaande zes vragen aan je potentiële huisgenoot.

1. Beschrijf een gemiddelde werk- of studiedag? | 2. Wat doe je meestal in het weekend?
Deze eerste twee vragen zijn meteen behoorlijk cruciaal. Door te vragen wat diegene allemaal doet gedurende de dag, leer je de persoon meteen kennen. Is hij/zij veel uit huis of heeft degene een druk sociaal leven? Is het echt een avondmens die pas ‘s nachts naar bed gaat, of staan jullie beide rond dezelfde tijd op zodat je afspraken moet maken over het gebruik van de badkamer?

Lees ook: 5 tips voor het delen van de badkamer met een huisgenoot of partner

Bron: DecoHolic

3. Wat neem je mee aan meubels?
Of je nu gaat samenwonen met je partner of met je huisgenoot, je zult er waarschijnlijk wel even aan moeten wennen dat je opeens rekening moet houden met twee (of meer) meningen. En als je samen gebruik maakt van de woonkamer, dan resulteert dat misschien wel in een ratjetoe aan meubels waar je geen van beide écht blij mee bent.

4. Wat mis je nog in dit huis?
De woonkamer moet natuurlijk vooral functioneel zijn. Is de basis goed? Dan kun je er echt je thuis van maken met accessoires, prints en persoonlijke spulletjes. Als je deze elementen combineert met die van je huisgenoot, creëer je ook nog eens een eclectische mix waar jullie beide blij van worden!

Studio McGee

5. Hoe wil je de huishoudelijke taken verdelen?
Het meest gebruikelijk is het opstellen van een schoonmaakschema. Dit werkt over het algemeen het best en als iemand zich dan niet houdt aan zijn schoonmaakbeurt, kun je die persoon daar ook op aanspreken. Zo maak je meteen een duidelijke afspraak en bespaar je irritaties.

6. Hoe regelen we de administratie?
Ervan uitgaande dat jullie allebei de huur netjes op tijd aan de huurbaas of elkaar betalen, is er eigenlijk niet zo’n probleem. We adviseren je wel om de administratie netjes te ordenen. Dit kan al heel simpel door een grote map te kopen waar je de rekeningen van het gas, water, licht en internet in kunt bewaren.

Lees meer

Superhandig: dit stappenplan helpt je bij het inrichten van je studentenkamer

Reageer op artikel:
6 vragen om aan een potentiële huisgenoot te stellen
Sluiten